-0 C
Chișinău
joi, 1 decembrie, 2022

Filat – DA, Lupu – BA

Must read

Comentarii recente

LUpu-Filat-6533După ce liderul PLDM a declarat că viitoarele negocieri privind formarea noului Guvern trebuie să fie publice, în prezența presei, liderul PD spune că asta ar însemna că discuțiile se vor transforma mai  degrabă într-un reality show.

„Acest proces de negocieri va fi purtat de prim-ministrul interimar, Iurie Leancă. Aici vreau să menționez că procesul va fi public, pentru ca principiile și valorile pe care le vor promova participanții în proces să fie cunoscute și de către societate. Din experiență proprie vă spun că acest lucru este absolut necesar”, a spus Vlad Filat vineri după ședința Consiliului Republican al PLDM.

Într-un interviu pentru Prime, Marian Lupu spune că declarația fostului său coleg de alianță nu va face nimic altceva decât să tergiverseze procesul de negocieri. „Dacă colegii de la PLDM vor insista să transformăm aceste negocieri într-un reality show, cred că nu ne vom opune. Nu vreau să cred că această idee vine doar să mimeze procesul de negocieri și ca această așa pretinsă transparență să nu fie doar dezbateri electorale concepute ca o parte componentă de a aduce țara la alegeri anticipate”, spune democratul.

Actul guvernării este asigurat acum de două interimate: unul la Guvern, de Iurie Leancă și altul la Parlament, de Liliana Palihovici. După decizia de acum o săptămână a Curții Constituționale care a hotărât că Vlad Filat nu are dreptul de a fi premier, decizie calificată drept una politică, președintele Nicolae  Timofti urmează să desemneze un alt candidat  pentru funcția de șef al Cabinetului. Amintim că săptămâna trecută, PD, PLDM și grupul liberalilor reformatori au fost la un pas de a semna un acord de guvernare. Decizia CC a dat peste cap intențiile politicienilor.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

3 COMENTARII

  1. Care alianţă domnilor? Doar un smintit la cap, s-ar putea împăca la funcţia de prim ministru, cînd în jur sunt numai hoţi, mafioţi şi mai mulţi trădători: Plaha, Tănase, Lupu, Ghimpu, Candu, CNA, CNI, CA, CSJ, CSM etc. Doar principii şi valori, adică – curată demagogie şi dezmăţ. Dacă Filat mai face coaliţie cu aceştea, mai cu seamă cu Ghimpu, care prin vorbe este român, patriot şi proeuropean, dar de facto este un trădător, profitor, avid de putere şi bani, este vîndut clanurilor mafiote şi FSB-ului rus. Oare va mai îndrăzni acest descreierat, la următoarele alegeri, să vină prin colective, cu vechile slogane de românism, patriotism, integrare ? O să-l scuipe lumea în ochi şi o să-i arăte dosul.

  2. Stranie situţie se întîmplă în Moldova noastră, deja de 24 ani. Au apărut tot soiul de profitori, care sug sîngele acestui, multpătimit popor. Dar cel mai profitabil business, rămîne , totuşi, cel de a fi mare apărător al intereselor naţionale: românism, unirea cu Patria Mamă, integrarea europeană, hula faţă de fosta URSS, ura faţă de FSB-ul rus, etc. Şi cei mai şmecheri au simţit de minune, acest lucru. Primul a fost trădătorul Roşca, care din prostia conaţionalilor şi-a făcut averi imense. Al doilea este jidanul şi avidul de putere – Ghimpu, care dintr-un golan, cu pantofii şi chiloţii rupţi, a devenit în cîţiva ani – putred de bogat. Al treiele- Al. Tănase, care fiind un simplu jurist, cum sunt cu miile, s-a transformat peste noapte într-un mare boier, cu averi imense. Bun business, nu-i aşa? Face să fii mare patriot, chiar dacă de facto, eşti un mare trădător de neam!

  3. Tovarşul Ghimpu, special tace despre tîlhăriile ca în tundră, ale lui Şalaru de la drumuri, deoarece zilnic îi cade bine în guşa sa de jidan hapsin. Îl huleşte nejustificat pe Filat, deci îndeplineşte tocmai indicaţiile primului bandit- Plachiş. Ghimpu merită puşcărie şi naţionalizată toată averea furată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri