8.2 C
Chișinău
duminică, 26 martie, 2023

FIFA/corupție: Sepp Blatter, vizat de o anchetă FBI (presa americană)

Must read

Comentarii recente

BlatterJoseph Blatter, președintele Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), face obiectul unei anchete a justiției americane în scandalul de corupție care zguduie forul mondial, a anunțat marți presa americană, la câteva ore după ce elvețianul și-a anunțat demisia.

New York Times afirmă că Blatter ”a încercat de mai multe zile să se distanțeze de acest scandal”, dar autoritățile ”speră să obțină cooperarea unor responsabil din cadrul FIFA inculpați” pentru corupție, pentru a strânge lațul în jurul lui Blatter.

Cotidianul newyorkez, dar și ABC News au menționat o anchetă FBI care îl vizează direct pe Sepp Blatter, citând responsabili care au dorit să își păstreze anonimatul, precum și surse apropiate dosarului, însă fără a oferi detalii.

Un purtător de cuvânt al Biroului Federal de Investigații (FBI) a refuzat orice comentariu, reamintind anunțul făcut săptămâna trecută de procurorul general Loretta Lynch, legat de inculparea pentru corupție a 14 oficiali și parteneri ai FIFA, relatează AFP.
Potrivit ABC News, Sepp Blatter s-ar afla în colimatorul FBI și al procurorilor americani pentru faptele de corupție și mita care au dus săptămâna trecută la șapte arestări în rândul oficialilor forului fotbalistic mondial.

”Într-un moment în care toată lumea încearcă să-și salveze pielea există cu siguranță o cursă legată de cel care va ceda primul”, a declarat o sursă pentru canalul ABC.

”Nu suntem în măsură să răsturnăm toată organizația, dar poate nici nu este nevoie”, a afirmat o altă sursă, referindu-se la tehnicile de interogatoriu care îi fac pe acuzați să își denunțe superiorii.
Loretta Lynch a anunțat miercurea trecută că justiția americană a pus sub acuzare 14 responsabili ai FIFA și parteneri de marketing, într-un dosar de corupție.

Joseph Blatter, ales vineri pentru un al cincilea mandat de președinte al FIFA, și-a anunțat marți demisia din funcție, după 17 ani la cârma organizației, suspiciunile de implicare a brațului său drept, Jerome Valcke, în imensa afacere de corupție precipitând retragerea sa.

Sursa:agerpres.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri