1.6 C
Chișinău
miercuri, 7 decembrie, 2022

Fenomenul corupției în creștere

Must read

Comentarii recente

functionari-din-cadrul-primariei-straseni--prinsi-cu-mita-1344512634Corupția este în continuă intensificare pe întreg mapamondul. Potrivit rezultatelor unui sondaj publicat de Transparency International, fiecare a patra persoană a dat mită pentru a avea acces la servicii publice.

O creștere sporită a corupției se atestă în Republica Moldova. 64% din respondenți au confirmat că instituțiile statului sunt capturate de interese private. R. Moldova deține următoarea statistică: Partidele politice – 4.1; Parlamentul – 4.2; Armata – 3.2; Organizațiile Non-Guvernamentale – 3,0; Instituțiile de cult (Biserica) – 2,3; Sectorul privat al businessului – 3,6; Sistemul educațional – 3,7; Sistemul judecătoresc – 4,3; Sistemul medical – 4.0; Poliția – 4,2; Reperezentații oficiali (sistemul administrativ) – 3,9.

Barometrul Global al Corupției constată că 27% din respondenți au oferit mită. Doar 1% din respondenții din Finlanda, Danemarca, Japonia și Australia au recunoscut că mituiesc. Studiul a fost realizat în 95 de țări, comunică agerpres.ro.

Marja de eroare pentru fiecare ţară este de 3%, iar dimensiunea tipică a eşantionului reprezentativ este de 1.000 de persoane.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri