BuciumulA venit într-o dimineaţă de octombrie, cu o oarecare dispoziţie semnată de primarul Dorin Chirtoacă, prin care a fost numită Director General al Î.M. „Buciumul”.

Atît de mare mi-a fost mirarea, încît nici nu mi-am pus întrebarea de ce a coborît de la volanul automobilului înregistrat pe numele lui Mihai Moldovanu, şeful Direcţiei Sănătate din cadrul Primăriei Chişinău ori, de ce a intrat de mînă cu Oleg Poiată, Pretorul Sectorului Centru, deşi Buciumul e amplasat în sectorul Rîşcani al capitalei…

Mihaela Iacob şi-a făcut apariţia la Buciumul cu aere( pretenţii) de stăpînă a Universului, ordonîndu-ne să punem cheile, actele pe masă şi să eliberăm de urgenţă teritoriul, pentru că ea A PRIMIT ORDIN să facă ORDINE!
Atunci nu am înţeles pe deplin sensul acelui cuvînt „important”, dar peste cîteva zile l-am simţit pe pielea mea: am asistat împreună cu familia la un atac raider în plin centrul capitalei, am văzut cum se poate prelua un teritoriu peste noapte, în timp ce poliţia, procuratura şi unele ministere se joacă de-a „baba oarba” sau o fac pe „niznaiul”, declarîndu-se NEPUTINCIOŞI.

Această Mihaela Iacob văzînd că nu ne-am supus ordinelor dînsei de a părăsi Buciumul, fără a ni se prezenta măcar o decizie judecătorească, ne-a supus abuzurilor şi presiunilor de tot felul: începînd cu încercarea de a sigila uşa cu copiii înăuntru, la fel ca toate uşile de pe teritoriu. Am fost deconectaţi de la toate sursele de lumină, încălzire, apă, am fost ţinuţi noaptea, pe timp de iarnă la poartă, fiind nevoiţi să sărim garduri pentru a ajunge la copiii şi la bunurile noastre. M-au eliberat din funcţia de regizor, deşi nu mi s-a prezentat măcar un ordin de eliberare. Au sigilat în lipsa noastră uşa cu bunurile noastre personale şi deja aproape un an nu le putem primi înapoi.

Au făcut tot ce le-a stat în puteri ca să ne evacueze forţat de pe teritoriul Buciumului, ba poliţia municipală, la indicaţiile dlui Muşuc, au făcut eforturi supraomeneşti, pe la miez de noapte să ne scoată la apel şi să ne ceară răspunsuri la întrebări care-i frămîntau pe atunci şi nu aveau somn din cauza asta.
Atunci m-am întrebat, de unde are M. Iacob atîta putere, încît tremură toţi doar auzindu-i numele? Nici măcar Consilierii Municipali, care ar fi trebuit să fie primii interesaţi de soarta unei Întreprinderi Municipale, n-au îndrăznit s-o înfrunte, nici măcar să-i ceară socoteală. Încercînd să dezleg acel „nod Gordian”de mistere, am descoperit că în cadrul Primăriei Chişinău activează o gaşcă bine organizată cu titluri de funcţionari publici, care se acoperă iscusit unul pe celălalt, iar ceea ce-i UNEŞTE pe TOŢI este APARTENENŢA de partid, care a început să arate mai mult a sectă, ce zombează oamenii, decît a partid care promovează valori… Am dat şi de capul tuturor relelor, un personaj cu o mentalitate ghimpoasă, căruia i se potriveşte de minune numele Ghimpu. Căutînd mai adînc, am înţeles că există o schemă clară: dacă cineva are ceva, adică un teritoriu, care lor le trebuie, atunci o trimit pe Mihaela Iacob să facă „ordine” sau cum e numit în termeni „ştiinţifici”-reorganizare, ceea ce presupune să taie şi să spînzure tot în juru-i. Anume aceasta e atribuţia Mihaielei Iacob în cadrul PL: FEMEIE DE SERVICIU.

Pînă judecătorii se dezmeticesc, să o tragă la răspundere, partidul iubit face o mişcare cu calul şi pionul Iacob este transferat la altă instituţie, avansat în funcţie, iar în locul ei de Director General la Î.M.”Buciumul”, imediat vine alt pion, Rodica Ursu, despre care nimeni nu a auzit nimic, doar că are carnetul de partid porivit…

Se pare că de data asta Mihaela Iacob a atins apogeul: după ce şi-a făcut „BINE” treaba la Buciumul, a fost avansată de urgenţă în funcţia de şefă a Direcţiei Generale Arhitectură şi Relaţii Funciare a primăriei Chişinău, iar în scurt timp a 14-a pe lista PL la alegerile parlamentare. Şi cum din partea acestui partid au trecut doar 13 deputaţi în parlament, tronc-hodoronc, din senin Veronica Herţa a 9-a pe listă refuză în favoarea Mihaelei Iacob!

Astfel, Mihaela Iacob se spală uşor pe mîini pentru ilegalităţile comise, îşi şterge urmele elegant şi se ascunde după mandatul de deputat în parlamentul ţării, pînă cînd partidul iubit o va chema din nou la datorie, după cum îi este rolul predestinat să facă ordine în calitate de femeie de serviciu al Partidului Liberal.

 

(542 accesari)