23.3 C
Chișinău
marți, 27 septembrie, 2022

FELICITĂRI! Un elev din Cluj a fost admis la Oxford. „A fost practic un test de logică, ai 50 de întrebări în 90 de minute şi trebuie să te mişti destul de repede”

Must read

Comentarii recente

elev roman cluElevul clujean, Mihnea Cuibus, aflat în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj şi multiplu laureat la Olimpiada Naţională de Matematică, a reușit să intre la prestigioasa universitate din Anglia, Oxford.

Tânărul elev a ales o disciplină diferită de matematică, Economie-Politică-Filosofie, pentru care a susținut mai întâi un examen la Cluj, cu subiecte trimise de Oxford.
„A fost practic un test de logică, ai 50 de întrebări în 90 de minute şi trebuie să te mişti destul de repede. Mai era şi a doua parte, de eseu, iar cele două merg la Oxford, iar la mijlocul lui noiembrie iau dosarul, acest test şi decid cine vine la interviu. Aşa e calculat încât să fie chemaţi la interviu cam 3 pe un loc, la fiecare secţie”, relatează elevul, citat de adevarul.ro.

Mihnea a explicat de ce, deşi are performanţe excelente la matematică, a decis să se aplece spre Economie, în plus în combinaţie cu Filosofie şi Politică.

„Chiar îmi place, dar nu mă vedeam pe mine însumi făcând toată viaţa matematică. E satisfăcător intelectual, dar este foarte puţin tangibil ceea ce reuşeşti să faci. Chiar şi dacă reuşeşti să ai o carieră satisfăcătoare, de succes, rămâne destul de puţin aplicată la lumea în care trăim. Până la urmă am zis că nu e pentru mine şi m-am uitat la alternative: informatica am scos-o, nu mă atrage şi am zis hai să fac economie. Am citit câteva cărţi, am văzut că îmi place şi am zis să merg pe drumul ăsta”, a povestit el.
Secţia la care a aplicat în cadrul Merton College – Economie, Politică, Filosofie, este una din cele mai populare din Universitatea Oxford, pentru care la nivelul întregii universităţi aplică aproximativ 1.700 de candidaţi, din care circa 250 sunt în final admişi concurenţa fiind de “7 pe loc”. Practic pe fiecare din cele 38 de colegii la secţia respectivă ajung în primul an de studiu doar câte 7-8 studenţi.

Elev în clasa a XII-a la Colegiul “Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca, Mihnea Cuibus este olimpic naţional la matematică încă din calasa a V-a – a absolvit Şcoala Gimnazială „Ioan Bob” – iar cea mai bună performanţă a avut-o în clasa a VIII-a, când a obţinut locul 1, cu punctaj maxim, la Olimpiada Naţională de Matematică. Atunci a făcut parte şi din lotul naţional lărgit pentru Balcaniadă. În clasa a X-a a obţinut medalia de aur, acordată însă mai multor participanţi la concurs.

Sursa: clujcapitala.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri