-0.6 C
Chișinău
joi, 1 decembrie, 2022

Federația Asociațiilor de Basarabeni din România, la sfat cu ministrul Cristian David

Must read

Comentarii recente

2013-05-20_cd_studenti_moldova1Despre importanța acordării locurilor bugetare în universitățile din România și uniformizarea sistemului de evaluare a candidaţilor, originari din România şi Republica Moldova, s-a discutat  la o întâlnire a tinerilor cu ministrul Cristian David.

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David a discutat cu asociațiile de basarabeni din centrele universitare din România. Subiectele care au sporit interesul au fost metodologia de admitere a studenţilor etnici români din afara graniţelor la universităţi din România şi metodele de stimulare a performanţei academice a acestora, precum și introducerea examenelor de admitere pentru candidații la universitățile românești.

Cristian David a asigurat că va susține inițiativele Federației. În cele din urmă, a salutat  ideea uniformizării sistemului de evaluare a candidaţilor, originari din România şi Republica Moldova, în cadrul procedurii de admitere la studii universitare. Totodată şi-a exprimat interesul privind soluţiile de stimulare a studenţilor în funcţie de performanţe.

Potrivit oficialului, FAB din România este un mesager legitim al valorilor europene în Republica Moldova.

Menționăm că din Federația Asociațiilor de Basarabeni din România fac parte 14 asociaţii din centrele universitare din ţară.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri