echipa de tenis romaniaEchipa de Fed Cup a Romaniei a invins echipa Spaniei, scor final 3-2, la Galati, si s-a calificat in play-off-ul competitiei, dupa ce perechea de dublu Irina Begu/ Monica Niculescu a trecut de perechea Garbine Muguruza/ Anabel Medina-Garrigues. 

Irina Begu si Monica Niculescu au reusit sa revina in meci, dupa ce au pierdut primul set cu 5-7 si sa castige urmatoarele doua seturi, 6-3 6-2.

Meciul de dublu a fost cel decisiv, dupa ce meciurile de simplu au pus cele doua echipe la egalitate, 2-2. Sambata, Simona Halep a reusit victoria impotriva Silviei Soler-Espinosa, in timp ce Irina Begu a pierdut in fata vedetei echipei Spaniei, Garbine Muguruza.

Duminica, Muguruza a reusit sa o bata si pe Simona Halep, in schimba Irina Begu s-a impus in fata Silviei Soler Espinosa. Toate meciurile de simplu s-au incheiat in doua seturi.

„Publicul a fost incredibil!” a declarat Monica Niculescu imediat dupa finalul meciului.

Echipa Romaniei s-a calificat astfel in play-off-ul pentru grupa principala mondiala, urmand ca marti sa isi afle adversarul din randul echipelor care au pierdut in primul tur, echivalentul sferturilor de finala, disputate tot in acest weekend. Play-off-ul va avea loc in aprilie. 

 Sursa:sport.hotnews.ro

 

(81 accesari)