8.3 C
Chișinău
joi, septembrie 23, 2021

„Extraterestrul“ româno-moldovean Vlad Plahotniuc (Ulinici) ar deţine şi cetăţenia Federaţiei Ruse

Must read

Comentarii recente

646x404 (1)Fostul prim-vicepreşedinte al Parlamentului şi, totodată, unul dintre cei mai controversaţi politicieni din Republica Moldova, Vladimir Plahotniuc, are şi cetăţenia Federaţiei Ruse, anunţă portalul enews.md.

Portalul publică şi un document care ar certifica existenţa paşaportului rusesc pe numele lui Vlad Plahotniuc. Astfel acesta a fost eliberat la 19 octombrie 2005 de ambasada Rusiei la Chişinău, şi ar fi de fapt al doilea paşaport rusesc pe numele controversatului politician, susţine enews.md. Totodată publicaţia susţine că în Rusia ar putea fi iniţiată o anchetă contra lui Plahotniuc.

Anterior s-a anunţat că autorităţile din România au deschis o anchetă penală pe numele lui Vlad Plahotniuc, pentru utilizarea unei identităţi false, anunţă Jurnal.md. Acţiunea survine după ce între noiembrie 2009 şi mai 2011, fostul prim-vicepreşedinte al Parlamentului şi totodată unul dintre liderii Partidului Democrat a utilizat în Moldova numele său real, iar peste Prut s-a folosit de numele Vlad Ulinici şi Vladimir Ulinici. Dacă va fi găsit vinovat de autorităţile române, Plahotniuc riscă să stea până la 3 ani în puşcărie.

Potrivit organelor de urmărire penală din cadrul Parchetului de la Buftea, dosarul lui Vladimir Plahotniuc a ajuns deja la Secţia de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie.

Dubla identitate a lui Plahotniuc a ieşit la suprafaţă după ce, în urmă cu trei ani, reporterii „Adevărul” au dezvăluit faptul că pe 7 august 2009, oligarhul le-a cerut autorităţilor române să-i schimbe numele, din Vladimir Plahotniuc în Vladimir Ulinici. Ulinici este, de altfel, numele de fată al mamei lui Vladimir Plahotniuc. Datele personale ale politicianului coincid întocmai cu cele ale cetăţeanului român Ulinici, de la data şi locul naşterii până la numele copiilor săi. Ca reşedinţă în România, Plahotniuc a indicat o casă aflată în cartierul rezidenţial Pipera din Voluntari, lângă Bucureşti.

sursa: adevarul.ro/moldova/

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

2 COMENTARII

  1. Prostii de genul dat sint scoase in socieate pentru denigrarea personalitatii si nu au nici un rol. Cei care scot astfel de informatii poarta o neplacere personala fata de Plahotniuc, si isi realizeaza propriile necesitati si nu se gindesc la careva consecinte care pot aparea.

  2. Fiecare ar trebui sa judece intr-un mod oarecare dar aceste judecati nu trebuie sa vina in prejudiciul altora. Degraba vor aparea si unele informatii precum ca Plaha are de la 5 in sus identitati,si astfel poate spune orcine,fara arguemnte si cu o poza photoshopata!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri