Iohannis expozitieTrimisul special al AGERPRES, Cătălin Alexandru, transmite: Președintele Klaus Iohannis s-a declarat „foarte plăcut impresionat” joi de pavilionul României de la Expo Milano 2015, afirmând că acesta, deși nu impresionează prin mărime, impresionează prin conceptul abordat, care se integrează în tema expoziției mondiale.

„Am vizitat pavilionul României, am discutat cu comisarul expoziției, am discutat cu comisarul României pentru prezența la Expo Milano 2015 și sunt foarte plăcut impresionat că am reușit noi, România, și de data aceasta, să ne prezentăm foarte bine cu un pavilion care nu impresionează prin mărime, ci prin concept, un concept care se integrează, după părerea mea, foarte bine în tema expoziției, care este legată de pământul ce ne hrănește și exploatarea lui într-un mod sustenabil”, a afirmat Iohannis.

El a precizat că spațiul expozițional al României arată, prin filme și imagini, cum înțeleg românii conceptul de sustenabilitate, dar „nu numai în ce privește hrana, ci și cultura, viața de zi cu zi”.

„Această îmbinare între prezentare ultramodernă pe flat screen-uri mari și arhitectura care ne amintește în mod plăcut de arhitectura rurală din Deltă este o îmbinare care mie îmi place. (…) Ținta expoziției este de 20 de milioane de vizitatori și deja pentru perioada imediat următoare s-au vândut bilete pentru aproximativ 11 milioane de oameni. Când am venit încoace am văzut că un număr foarte mare de vizitatori vor să vadă ce se întâmplă în lume. Sper ca un număr impresionant dintre ei să vadă ce se întâmplă și în România în sensul cel mai pozitiv”, a adăugat Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a ajuns joi după amiază la pavilionul României de la Expo Milano, fiind primit de comisarul general, Georgian Ghervasie. Șeful statului a fost întâmpinat în stil tradițional românesc de către două tinere în costume populare, care i-au oferit pâine și sare.

Sursa:agerpres.ro

(77 accesari)