0 C
Chișinău
vineri, 21 ianuarie, 2022

Expert român, după invalidarea alegerilor: Dacă nici acum UE nu reacționează dur, înseamnă că birocrația e mai importantă

Must read

Comentarii recente

„Dacă voi credeți că mai rău nu se poate, că-i o limită în toate, aflați că nu-i așa. Adică, tu câștigi alegerile, iar puterea se suie cu picioarele pe judecător și-i sucește mâna la spate până când îți invalidează mandatul. Stat de drept, cum ar veni, n-ai voie să cârtești la decizia magistratului, nici tu, nici UE”, susţine Sorin Ioniţă, directorul Expert-Forum din România.

„Deja Moldova începe să semene a Rusia sau Iran. E ca în Orientul Mijlociu: dacă din urna nu iese ce trebuie, anulăm alegerile și rămâne cum s-a stabilit. Nu se poate alege decât cine decide ayatollahul. Filtraj paternalist. Numele judecătoarei moldovence de sharia, pentru posteritate: Rodica Berdilo. Mă întreb cu ce filmare o are la mână Plahotniuc, că sigur nu-i pe dragoste împărtășită, ca la PSD cu Dorneanu. E pe case, mașini, terenuri, cumetri cu conturi în Elveția, miliarde rusești spălate prin tribunale moldovenești, amenințări cu drujii din Tiraspol și alte asemenea”, a adăugat Sorin Ioniță.

Totodată, expertul român spune că trebuie să urmeze o reacție fermă din partea delegației UE la Chișinău.

„Dacă nici acum UE nu reacționează dur, cu închiderea delegației din Chișinău și retragerea asistentei, înseamnă că birocrația e mai importantă ca orice și, de fapt, ne doare în bască de moldoveni: important e să ne meargă nouă lefurile și pensiile de funcționari europeni ghiftuiți. De la București n-avem speranțe: guvern nu există, doar marionete; iar alianța la putere are blaturi cu Plahotniuc, fac bani și campanii împreună, cum s-a văzut acum câteva săptămâni, compromițând imaginea României în ochii cetățenilor moldoveni onești”, a punctat Sorin Ioniță.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri