18.4 C
Chișinău
duminică, 26 iunie, 2022

Expert de la Bucureşti: „Republica Moldova a ajuns la limita când ar putea fi izolată internaţional”

Must read

Comentarii recente

Republica Moldova riscă să fie izolată internaţional din cauza politicii guvernării de la Chişinău. Declaraţia a fost făcută de ex-consilierul prezidenţial Iulian Fota, în cadrul unei emisiuni la TVR Moldova.

„Republica Moldova a ajuns la limita când ar putea fi izolată internaţional. Eu văd în cei din Occident o dezamăgire. Oficialii de acolo îşi pun întrebarea de ce după atâţia ani de susţinere, inclusiv financiară, lucrurile nu se schimbă, Moldova nu se modernizează, dar devine tot mai săracă. Cred că este vorba de lipsa de dragoste faţă de oameni, de compasiune faţă de semeni, când pe cei de la guvernare nu-i interesează decât averile lor”, a declarat Iulian Fota, citat de IPN.

Potrivit expertului de la Bucureşti, Republica Moldova s-a dezlipit de triunghiul pe care îl forma împreună cu Georgia şi Ucraina, care au avansat cu mult pe calea integrării europene, în pofida faptului că au fost marcate de războaie. Iulian Fota a mai declarat că Republica Moldova nu va putea supravieţui fără finanţarea din partea Occidentului.

„Republica Moldova nu este un stat viabil şi trăieşte din donaţiile pe care le dăm noi, românii, şi UE. Rusia nu are bani ca să susţină Republica Moldova”, a mai spus Iulian Fota.

Precizăm că ieri preşedintele PPE, Joseph Daul, şi preşedintele ALDE, Hans van Baalen, au semnat o declaraţie comună în care critică derapajele guvernării de la Chişinău şi cer instituţiilor europene să sisteze finanţarea pentru Moldova şi să reevalueze Acordul de Asociere UE-Moldova.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri