-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Exclusiv// (DOC) Lista cu semnăturile membrilor CSP care i-au dat undă verde procurorului Victor Furtună să-l rețină pe Alexandr Stoianoglo

Must read

Comentarii recente

Șapte din cei zece membri ai Consiliului Superior al Procurorilor și-au pus semnătura pentru ca pe numele procurorului general, Alexandru Stoianoglo să fie deschisă o cauză penală. Aceștia l-au desemnat pe procurorul Anticorupție, Victor Furtună „să examineze aspectele invocate în adresarea deputatului PAS, Lilian Carp, vizând pretinse acțiuni ilegale comise de procurorul general, Alexandr Stoianoglo,” se stipulează în document.

Precizăm că, șeful Procuraturii Generale, Alexandr Stoianoglo a fost reținut aseară pentru 72 de ore, după câteva ore de la demararea unei anchete penale pe numele său care a dus la suspendarea sa din funcția de procuror general. Acesta este acuzat de abuz în serviciu. El a fost scos din clădirea Procuraturii Generale de angajații SIS.

„Au fost comansate patru capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea acțiunilor de serviciu, corupere pasivă și fals în declarații în fața unor organe competente”, a declarat procurorul Victor Furtună, după efectuarea perchezițiilor în biroul de serviciu al lui Stoianoglo.

Alexandr Stoianoglo va fi deținut în izolatorul de poliție situat în str. Tighina 6.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri