4.1 C
Chișinău
vineri, 3 decembrie, 2021

Ex-primarul de Corjova Valeriu Mițul și jurnalistul Tudor Iașcenco decorați post-mortem cu „Ordinul Republicii”

Must read

Comentarii recente

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat recent un decret prin care fostul primar al satului Corjova, Valeriu Mițul, și jurnalistul Tudor Iașcenco au fost decorați post-mortem cu „Ordinul Republicii”.

Distincția a fost oferită „în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite față de stat, pentru contribuție substanțială la afirmarea intereselor și promovarea imaginii Republicii Moldova în lume, pentru succese profesionale remarcabile, pentru inițiativă civică și participare activă în avansarea reformelor, precum ți cu prilejul aniversării a XXX-a de la proclamarea independenței Republicii Moldova”

Cunoscutul jurnalist Tudor Iașcenco, ex-directorul ziarului regional „Cuvântul”, unul dintre fondatorii, primul președinte și membru de onoare al Asociației Presei Independente, s-a stins din viață la 26 martie, la vârsta de 73 de ani, fiind răpus de noul coronavirus.

Fostul primar de Corjova, Valeriu Mițul, a fost un activist politic de mare curaj și dedicație din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, veteran al războiului pentru independență și oponent vehement al regimului separatist. S-a stins din viață din cauza unor probleme de sănătate la 2 octombrie 2021. 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri