13.2 C
Chișinău
miercuri, septembrie 29, 2021

Ex-judecător la CEDO, despre atacul asupra lui Dinu Plângău: Cetățenii au de ales între politica pumnului și principiile UE

Must read

Comentarii recente

Atacul asupra lui Dinu Plângău, candidat la funcția de deputat din partea Blocului ACUM Platforma DA și PAS, demonstrează că cetățenii Republicii Moldova trebuie să facă o alegere simplă: vor să fie guvernați de o haită de nemernici cu forța pumnului sau de către adepții integrării europene, prin forța tradițiilor și a principiilor europene.

Este opinia fostului judecător la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, Stanislav Pavlovschi.

„Partidul pseudo-democrat a început promovarea politicii pumnilor. Pumnul a devenit un argument de bază al celor care guvernează țara noastră. Nemernicii care pretind puterea sunt curajoși doar atunci când acționează în haită și în trei îl bat pe unul. Poliția pretins-reformată își manifestă lașitatea în fața criminalilor și dă dovadă că toate investițiile făcute în acest sector au fost în van, doar o risipă de bani. Unicul lucru pe care poliția noastră îl poate face bine este să târâie pe jos femeile și bătrânii și să-i stropească cu gaze lacrimogene”, a declarat vicepreședintele Platformei DA.

„Nu există nicio deosebire între cei care bat concurenții electorali, cu pumnii, pe scările Inspectoratului de Politie și cei care, în Piața Marii Adunări Naționale, stropesc cu gaze lacrimogene. Trebuie să fii un om totalmente lipsit de onoare și demnitate, dar și de rațiune, ca să dorești să rămână la putere această clică criminală”, a adăugat fostul judecător la CEDO.

În opinia lui Pavlovschi, candidații Blocului ACUM reprezintă o alegere inteligentă a oamenilor inteligenți, care nu doresc să trăiască sub guvernarea bazată pe pumni.

Amintim că, Dinu Plângău, candidatul blocului ACUM Platforma DA și PAS pentru circumscripția nr. 3, Edineț, a depus o plângere la Procuratura raionului Edineț pe marginea inacțiunii polițiștilor care nu au intervenit atunci când acesta fusese agresat fizic duminică, în fața comisariatului de poliție din Edineț, chiar de față cu angajați ai MAI. Incidentul a avut loc imediat după ce Dinu Plângău a încheiat transmisiunea în direct prin care anunța că este persecutat și filat de angajații MAI.

Candidatul opoziției la Edineț a mărturisit că trei indivizi l-au bătut, i-au sustras temporar și deteriorat telefonul ce înregistra atacul, l-au amenințat cu răfuială fizică și l-au îndemnat să părăsească localitatea. Potrivit acestuia, mai mulți polițiști au fost martori ai atacului, însă aceștia nu au încercat să intervină, ci, dimpotrivă, i-au lăsat pe agresori să plece.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

  1. Banditism adevarat !Asa rafuiala dovedeste inca odata cit de tare au nevoe sa pastreze puteria asupra noastra ! Nu au nici timp, nici alte metode de ramine ocrotiti de legia imunitatii. Nu le permiteti, nu oplosciti aceste elimente fara rusine si fara onoare!
    Votati ACUM ca sa aiba viitor copiii in tara acasta !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri