7.2 C
Chișinău
sâmbătă, 4 decembrie, 2021

Ex-directorul Serviciului de Protecție și Pază de Stat, Anatolie Golea, urmărit penal pentru îmbogățire ilicită

Must read

Comentarii recente

Procuratura municipiului Chișinău a pornit urmărirea penală în privința ex-directorului al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, Anatolie Golea, pe faptul îmbogățirii ilicite, după ce inspectorii ANI au constatat o diferență substanțială dintre averea dobândită și veniturile obținute de către subiectul declarării, împreună cu membrii familiei sale. Conform calculelor diferenței între veniturile nete obținute și averea dobândită și cheltuielile suportate de fostul demnitar și membrii familiei sale au avut cheltuieli suma cărora depășesc substanțial suma veniturilor obținute și deținute licit în acea perioadă.

„La 06 noiembrie curent, Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Principal a pornit urmărirea penală în privința unui ex-director al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, pe faptul îmbogățirii ilicite (art.330/2 alin.(1) din Codul penal).

Menționăm că, inițial averea ex-directorului Serviciului de Protecție și Pază de Stat a fost supusă unui control din partea Autorității Naționale de Integritate, care au constatat o diferență substanțială dintre averea dobândită și veniturile obținute de către subiectul declarării, împreună cu membrii familiei sale, pe parcursul exercitării calității de subiect al declarării averii și intereselor personale.

Prin urmare, deși în perioada 01.01.2012-01.08.2016, ex-directorul Serviciului de Protecție și Pază de Stat împreună cu membrii familiei sale au obținut un venit net în sumă totală de 1.567.557 lei, însă de fapt, în perioada vizată, au dobândit venituri și au suportat cheltuieli în sumă totală de 1.820.268 lei, sau cu 252.711 lei mai mult.

De asemenea, conform calculelor diferenței între veniturile nete obținute și averea dobândită și cheltuielile suportate de fostul demnitar și membrii familiei sale, începând cu perioada 04.08.2016 până la 06.01.2017, au suportat cheltuieli sub formă de restituirea unor împrumuturi, suma cărora depășesc substanțial, cu 940.900 lei mai mult, suma veniturilor obținute și deținute licit în acea perioadă și care ar putea justifica diferența.

Urmărirea penală pe caz poartă un caracter activ, iar despre rezultatele investigațiilor, Procuratura va informa opinia publică cu respectarea caracterului confidențial al activității desfășurate și a prezumției de nevinovăție a persoanelor”, arată comunicatul emis de Procuratura Generală.

ANI a emis un act de constatare pe numele acestuia, după ce s-a depistat o diferență vădită în mărime de aproximativ 253 de mii de lei și o diferență substanțială, în sumă de peste 940 de mii de lei, încălcându-se, astfel, regimul juridic al declarării averii și interese personale. Într-un comunicat de presă, ANI mai spune că procedura de control pe numele subiectului a fost inițiată în baza unei sesizări, iar controlul averii a avut loc pentru perioada ianuarie 2012-iunie 2019, fiind extins pe numele soției și copiilor acestuia.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri