12.7 C
Chișinău
miercuri, 28 septembrie, 2022

Ex-deputat: Diaspora din Europa va vota doar pentru un candidat care s-a remarcat ca un aprig luptător pentru drepturile omului

Must read

Comentarii recente

cusnir-valentinaDiaspora din Europa, iar aici mă refer la mai multe sute de mii de oameni, pentru că atâția moldoveni suntem în Italia, Franța, Marea Britanie, Spania, Germania, Irlanda sau Portugalia, nu va vota niciodată cu vreun candidat al puterii sau unul controlat de Moscova – susține ex-deputatul Valentina Cușnir.

„Opțiunea noastră poate fi doar pentru un candidat care s-a remarcat în ultimii ani ca un aprig luptător pentru drepturile omului, pentru interesele noastre, ale părinților și copiilor noștri rămaşi acasă și împotriva mafiei de la guvernare”, afirmă ea într-o postare pe facebook, precizând că de asta guvernarea „va face tot posibilul să ne împiedice să votăm”.

„Ne-am bucurat atunci când am aflat că vom avea alegeri prezidențiale și că partidele proeuropene veritabile vor miza pe un candidat comun. Dar ne-am întristat atunci când am aflat că singurul criteriu de desemnare a acestui candidat a fost ales sondajul. Noi, cei din diaspora, nu apărem nici într-un sondaj, pentru că nimeni nu vine să ne întrebe cu cine votăm. Cu toate că de votul nostru poate să depindă decisiv rezultatul alegerilor. S-a demonstrat din 2009 încoace, chiar în condițiile în care s-a făcut tot posibilul pentru a fi împiedicați să votăm, că votul diasporei a înclinat balanța”, afirmă Valentina Cușnir.

Ea mai menționează că „puțini au fost cei care au venit pe la noi, să ne asculte și opiniile și durerile noastre”. „Nu i-am văzut pe aici pe politicienii care în ultimii ani, mai mult sau mai puțin s-au aflat la guvernare și s-au făcut remarcați doar prin jafuri, semnări de tot felul de acte prin care bugetul statului a fost lipsit de miliarde sau prin obediență totală față de regim”, precizează ea.

Ex-deputatul susține că diaspora vrea să se întoarcă acasă. „Vrem să contribuim mai mult la dezvoltarea țării noastre. Dar, cel mai important, vrem să fim ascultați, iar drepturile noastre să fie respectate”, mai notează ea.

Cristina Pendea

Sursa:tribuna.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri