17.2 C
Chișinău
duminică, 22 mai, 2022

Europarlamentarul Monica Macovei: „Plahotniuc e cea mai toxică persoană din RM; Nu renunţaţi la proteste, pentru că politicienii asta şi aşteaptă”

Must read

Comentarii recente

Monica MacoveiEuroparlamentarul Monica Macovei îndeamnă moldovenii să nu renunţe la proteste. „Politicienii atât aşteaptă”, afirmă europarlamentarul care crede că oligarhul Vladimir Plahotniuc este „cea mai toxică persoană din Republica Moldova”.

„Felicitări Platformei „Demnitate şi Adevăr”, care a însufleţit acest protest, şi felicitări tuturor oamenilor care ies în număr de zeci de mii în stradă. Poporul este suveran şi poate ieşi în stradă pentru a schimba şefii care nu servesc interesele poporului, iar în acest caz care au furat poporul. Şi vreau să îndemn oamenii să nu se lase, pentru că politicienii asta şi aşteaptă: că protestatarii o să se plictisească şi n-o să mai iasă”, a declarat Monica Macovei, în cadrul unei intervenţii telefonice la Jurnal TV.

Europarlamentarul a reiterat că în primul rând trebuie demişi procurorul general şi şeful Centrului Anticorupţie, pentru că nu au făcut investigaţii reale în legătură cu jaful din sistemul bancar, acte de corupţie şi spălări de bani. În opinia Monicăi Macovei, şi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, trebuie să plece din funcţie pentru că nu a avut loc nicio anchetă parlamnentară în urma celor întâmplate.

„Republica Moldova este un stat capturat de corupţie. Există corupţie politică. Se iau decizii cu corupţia pe masă. Să ştiţi că la RM nu mai este văzută la Bruxelles aşa cum era văzută înainte, când era considerată o poveste de succes. În opinia mea, trebuie să existe negocieri între reprezentanţii protestatarilor şi Guvern, care să finalizeze cu un document semnat prin care Guvernul să se angajeze să îndeplinească revendicările oamenilor. Guvernanţii trebuie să promită în scris îndeplinirea revendicărilor înaintate, ca pe urmă să-i urmăriţi pas cu pas ce fac şi acest document să fie trimis şi la Bruxelles. Adică eu nu pledez pentru demiterea Guvernului, ci pentru semnarea unui document prin care să se angajeze să îndeplinească revendicările. În eventualitatea demiterii Guvernului, la putere ar putea ajunge socialiştii şi s-ar putea ca un asemenea scenariu să fie jocul tot al lui Plahotniuc, care este cea mai toxică persoană din RM”, a mai spus Monica Macovei.

Europarlamentarul a menţionat că tăcerea guvernanţilor arată o laşitate foarte mare din partea acestora.

„Singura soluţie este să continuaţi protestele, doar aşa vor fi atinse obiectivele. Şi dacă s-au ascuns pe nu ştiu unde, să vă duceţi după ei”, a punctat Monica Macovei.
Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri