-2.3 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Europarlamentar român: Cel târziu în martie-aprilie actualul Legislativ european va vota ridicarea vizelor pentru cetățenii RM

Must read

Comentarii recente

Vești bune pentru Republica Moldova. Europarlamentarul român Marian Jean Marinescu a fost desemnat raportor din partea grupului PPE din Parlamentul European pentru Republica Moldova în problema ridicării vizelor.

Marian Jean Marinescu a declarat că va depune toate eforturile ca până la sfârșitul lunii aprilie Parlamentul European să voteze ridicarea vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova. Conform afirmațiilor europarlamentarului român, calendarul pentru procedurile de ridicare a vizelor este unul extrem de strâns. „Primul raport care va evidenția progresele Republicii Moldova va fi în luna ianuarie 2014, urmând ca până cel târziu în luna martie-aprilie actualul legislativ european să voteze ridicarea vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova, astfel încât viitoarele alegeri europarlamentare să nu întârzie drumul european al Moldovei. Comisia Europeană a trimis Parlamentului European o propunere de schimbare a legislației -ceea ce înseamnă că în cadrul unui regulament se vor trece, pur și simplu, dintr-o anexă în alta categoria de persoane/cetățeni care trebuie să aibă sau nu viză. Acolo sunt toate statele, nu doar Moldova. Este foarte simplă procedura, să vedem cât de simplă va fi discuția în Parlamentul European”, a mai spus europarlamentarul român.

Oficialul european se declară optimist sperând că parlamentarii europeni să aprecieze eforturile depuse de Republica Moldova în procesul de apropiere de Uniunea Europeană. Marian Jean Marinescu este vicepreședintele grupului PPE din Parlamentul European.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri