16.6 C
Chișinău
marți, 27 septembrie, 2022

Europarlamentar: Nu am încredere în actualul guvern şi nu cred că este unul proeuropean

Must read

Comentarii recente

muresan euro„Şi eu am dubii cu privire la caracterul proeuropean al actualului guvern. Dacă oamenii au pierdut încrederea în clasa politică în ansamblu, chiar şi în aceia care se numesc proeuropeni, aceasta este o problemă majoră pentru cauza europeană în R. Moldova”, a declarat europarlamentarul Siegfried Mureşan, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Oficialul a mai spus că pentru el, Partidul Democrat nu mai este partid proeuropean din ziua în care a dat vot de neîncredere guvernul anterior condus de Valeriu Streleţ. „Nu te poţi numi partid proeuropean dacă acorzi vot de neîncredere unui guvern proeuropean cot la cot cu deputaţii proruşi. a mai adăugat el.

Siegfried Mureşan a reiterat că nu are încredere în actualul guvern şi că nu crede că este proeuropean. El este de părere că conducerea executivă trebuie supusă unei monitorizări pentru implementarea agendei de reformă agreată în cadrul Acordului de Asociere.

„R. Moldova are nevoie de un guvern care să implementeze agenda proeuropeană. Nici eu nu am încredere în acest guvern şi nu cred că este proeuropean doar pentru că spune că este proeuropean, trebuie monitorizat pentru a implementa agenda de reformă agreată în cadrul Acordului de Asociere” a declarat demnitarul european.

Europarlamentarul este de părere că UE ar trebui să ajute la implementarea reformelor de care cetăţenii moldoveni au nevoie. Daca oamenii văd că Uniunea Europeană joaca un rol activ în îndeplinirea aşteptărilor şi nevoilor lor, ei nu vor mai fi manipulaţi cu privire la efectele negative ale apropierii Moldovei de UE.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri