0.2 C
Chișinău
sâmbătă, 22 ianuarie, 2022

Europarlamentar, despre situaţia de la Jurnal TV: Din păcate, la mijloc este o răfuială politică; Înţeleg că domnul Plahotniuc nu e deloc de acord cu existenţa unor posturi care-l critică

Must read

Comentarii recente

preda-cristianSituaţia postului de televiziune Jurnal TV a stârnit îngrijorare şi în rândul oficialilor europeni. Europarlamentarul român Cristian Preda a declarat că este nedrept ceea ce se întâmplă şi a cerut autorităţilor de la Chişinău să protejeze libertatea presei.

„Mesajul meu e foarte simplu, libertatea presei trebuie apărată, responsabilitatea este a autorităţilor şi de asta le solicit premierului Filip şi celorlalte autorităţi din Moldova să protejeze postul Jurnal TV. Din păcate, înţeleg că la mijloc este şi o răfuială politică, domnul Plahotniuc înţeleg că nu e deloc de acord cu existenţa unor posturi care-l critică. Acesta nu-i un comportament democratic şi regret că liderul unui partid care are relaţii în Europa, procedează în acest fel”, a declarat Cristian Preda.

„De altfel, de luni încolo, de când mă voi afla la Strasbourg îi voi informa pe liderii din familia politică a domnului Plahotniuc, socialişti europeni despre ceea ce se întâmplă la Chişinău, pentru că nu e posibil ca un post tv să fie somat să părăsească sediul şi să se facă presiuni asupra lor, doar pentru că acest post şi-a permis să îşi exprime simpatiile faţă de politicieni consideraţi în Europa drept respectabili, doamna Maia Sandu, domnul Andrei Năstase. De asta cred că trebuie de pus capăt acestor presiuni, de protejat jurnaliştii şi dreptul la exprimare prin presă”, a precizat europarlamentarul.

Deocamdată, cei vizaţi nu au făcut comentarii.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri