2.2 C
Chișinău
luni, 27 martie, 2023

Europarlamentar: CSM – o cooperativă de protecție a sistemului

Must read

Comentarii recente

monica-macoveiConsiliul Superior al Magistraturii (CSM) reprezintă o cooperativă care apără judecătorii. Declarația a fost făcută de europarlamentarul Monica Macovei, în cadrul unei intervenții la Ora Expertizei de la Jurnal TV.

„Acolo au ajuns judecători și procurori care își protejează colegii. Este o cooperativă de protecție a sistemului. Probabil sunt câțiva curați și buni, dar foarte mulți nu sunt așa. Prin urmare este greu să te aștepți de la acești oameni să-și dea afară colegii, pentru că sunt la fel ca ei”, a declarat Monica Macovei.

Deputatul european a precizat că singura soluție este excluderea din sistem a judecătorilor prinși cu abateri.

„Să fie scris în lege: abateri disciplinare pentru care singura sancțiune să fie excluderea din sistem, nu reducerea salariilor, etc. Sunt anumite abateri de tipul: nu ți-ai motivat hotărârea în termen, nu ți-ai depus declarația pe avere, ai greșit de trei ori, ai avut o conduită imorală care nu se potrivește statutul de judecător cum este această participare la vânătoare (n.r. Pădurea Domnească). Atunci să fie obligat CSM să-i dea afară. Trebuie pusă presiune pe sistem”, a mai spus Monica Macovei.

Sursa: jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri