12.7 C
Chișinău
miercuri, 28 septembrie, 2022

Eurodeputatul Monica Macovei: „Vlad Plahotniuc este cel mai mare pericol din Republica Moldova”

Must read

Comentarii recente

monica macovei europarlamentar„Vlad Plahotniuc este cel mai mare pericol din Republica Moldova, omul care face și desface tot”, a declarat Monica Macovei, preşedinte al partidului M10 din România, vineri, 8 ianuarie, la Adevărul Live. Eurodeputatul susține că PD își dorește să devină cel mai puternic partid din coaliția de guvernare sau să dețină majoritatea, iar acest lucru, potrivit ei, este „o bătălie pe aria de furat”.

Monica Macovei a vorbit și despre fraudele din sistemul bancar al Republicii Moldova. „A dispărut un miliard de dolari. A fost arestat fostul premier Vlad Filat. Totul s-a oprit aici. Între Vlad Filat şi Vlad Plahotniuc exista o dispută de ani de zile. Ar trebui de mers până la capăt şi toată lumea care a contribuit la jaful secolului sau cei care au beneficiat de aceşti bani, să ajungă la închisoare şi să plătească banii înapoi. Dacă s-a oprit dosarul doar la o personă, doar la Filat, înseamnă că s-a mers pe criterii politice. Trebuie să se meargă mai departe”, a mai spus președinta partidului M10.

În context, Monica Macovei a declarat că Federației Ruse i-a reușit destabilizarea Moldovei. „Trebuie să întărim democrația, puterea economică, justiția pentru că s-ar putea să avem graniță cu o țară sub ruși. Federația Rusă încurajează corupția și în Ucraina, și în Republica Moldova pentru că un stat corupt în ființa lui e un stat gangrenat, ușor de controlat și ușor de cucerit”, a mai spus eurodeputatul.

Sursa:anticoruptie.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri