18.9 C
Chișinău
joi, 11 august, 2022

Emigrație plăcută, dragi moldoveni! S-a abolit regimul de vize, dar nu și corupția, sărăcia sau nepotismul, de Vitalie COJOCARI

Must read

Comentarii recente

cojocari“Moment istoric și glorios!”; “Moldova face un pas uriaș!”; “Moldovenii sunt mai aproape de civilizație!” – jucăriinaliștii, blogoreii și unii politicieni de buzunar de la Chișinău sunt în apoplexie de la atâta euforie. Motivul este evident: 28 aprilie 2014 este ziua în care orice moldovean, de la opincă la vlădică, poate intra în Uniunea Europeană doar cu pașaportul biometric. Sunt de acord că este o realizare uimitoare pentru Moldova, o realizare la care nici nu îndrăzneam să visăm acum 4 ani. Cu toate acestea trebuie să conștientizăm cine a făcut posibilă minunea. Eu zic să le mulțumim rușilor. Să îi mulțumim domnului Vladimir Vladimirovich Putin că ne-a adus atât de aproape de moldovenii plecați să spele veceuri în Italia, Franța ori să care cărămizi și lăzi de căpșuni în Spania, Portugalia. Gaspadin Putin, fapta dumneavoastră nu va fi uitată niciodată! Un sincer, SPASIBA!

– Dacă Moscova nu ataca Ucraina pe toate fronturile, dacă Rusia nu furlua Crimeea de la Ucraina, Moldova nu vedea regim fără vize cum nu vede orbul drumul. Politicienii de la Bruxelles nu pot fi acuzați de prostie, ei sunt bine informați în ceea ce privește corupția uriașă din Moldova. Credeți că UE nu știe cât de săracă este Moldova, că în Moldova se cumpără tot și se vinde orice? Cea mai săracă țară din Europa nu avea dreptul să i se ridice regimul de vize. Motivul – nu a reușit să îndeplinească o groază de puncte din Planul de Acțiuni privind regimul de liberalizare a regimului de vize. De pildă, acolo scrie negru pe alb că Moldova trebuie să stârpească la frontieră toată corupția. Cine este naiv să creadă că nu mai există niciun firicel de corupție în vămi? Deci, regimul de vize a fost scos nu pentru că ne-am transformat într-o mică Elveție. Nu. Pur și simplu, UE nu putea să stea cu mâinile în sân în fața extinderii Rusiei. Nu putea să o lase să pună laba și pe Moldova, după ce a făcut harcea-parcea din Ucraina? Așadar, săraca, amărâta și corupta Moldovă a avut… noroc!

– Politicienii de la putere, Leancă, Filat, Lupu, Plahotniuc nu au NICIUN MERIT! Ei se pot lăuda până fac spume la gură că au anulat regimul de vize, dar nu este așa. Totul a venit “pi dijeaba” de la Bruxelles, ca Moldova să nu ajungă din nou în ghearele Rusiei. Oricum, asta nu înseamnă că am scăpat de ruși… Pe de altă parte, abolirea regimului de vize nu a abolit și sărăcia, corupția, nepotismul din țărișoara asta. Dragi moldoveni, singurul avantaj pe care îl aveți mai nou este că nu mai trebuie să cerșiți ștampile în pașaport pe la porțile consulatelor. Gata! Vă puteți face valizele, împrumutați 500 de euro, inventați un motiv bun pentru adormit vameșii și… Europa vă așteaptă! Ce să faci în această țară coruptă, în care doar rudele, nepoții și verișorii celor de la putere reușesc să se angajeze bine și să trăiască decent? Doar să emigrezi. Emigrare plăcută, năpăstuiții și dragii mei moldoveni!

sursa: cojocari.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri