30 C
Chișinău
vineri, septembrie 17, 2021

ELEVA cu ZECE la BAC a ales o facultate din România, pentru că NU ARE BANI să meargă în străinătate

Must read

eleva_zece_bun_eb0dc8134eDiana Fulga, o absolventă a Colegiului Național „Frații Buzești” care a reușit să obțină media zece la examenul de bacalaureat din 2013, a ales să studieze la Facultatea de Automatică din București. Deși își dorea foarte mult să plece la o universitatea bună din străinătate, părinții nu au posibilități financiare să o întrețină.

Diana a terminat Specializarea Matematică-Informatică a liceului craiovean și a învățat bine pe tot parcursul anilor de școală. Astfel, a reușit să obțină nota zece la examenul care le dă mari bătăi de cap altor elevi. Cel mai greu i s-a părut…la limba română, nu la matematică sau fizică. „Când am ieşit din examenul de limba şi literatura română, am avut impresia că am greşit şi nu am vrut să dau nici un telefon. Eram prea emoţionată să aflu dacă este corect ce am scris. Subiectele nu au fost foarte diferite faţă de cei de la uman. Au fost accesibile”, a declarat tânăra pentru Gazeta de Sud.

După bacalaureat, Diana și-a făcut calcule și a optat, până la urmă, pentru Facultatea de Automatică și Calculatoare, din cadrul Universității Politehnica București. „Am aflat din diferite surse că este cea mai bună facultate din cadrul Politehnicii şi ai deschidere pe piaţa muncii. Din câte am auzit de la colegi, sunt cam opt candidaţi pe loc. Şi am emoţii. Trebuie să mă concentrez. Având notă mare la bacalaureat, vreau să am notă mare şi la admitere“, a declarat tânăra pentru gds.ro.

Speră, totuși, ca masteratul să-l facă în străinătate. America, Marea Britanie sau Franţa sunt țările în care ar vrea să se stabilească. „Aş fi vrut să plec încă din primul an de facultate, dar nu s-a putut. Nu am avut resurse financiare suficiente şi am optat pentru o facultate din Bucureşti. Sper ca la master, cel puţin, să plec în străinătate. Dacă nu, când mă voi angaja, poate o să reuşesc să plec cu firma respectivă. Politehnica îmi dă posibilitatea să mă angajez ca programator şi aşa îmi va fi mai uşor să plec“, mărturiseşte Diana.

Sursa: evz.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri