16.5 C
Chișinău
joi, octombrie 21, 2021

Eduard Harunjen, procurorul vizat în dosarul 7 aprilie şi cumătru cu Gurbulea, numit şef la PG

Must read

Comentarii recente

harunjenEduard Harunjen, cumătrul ex-procurorului general Valeriu Gurbulea, a fost numit în funcţia de prim-adjunct al procurorului general. Propunerea a fost făcută de Consiliul Superior al Procurorilor.

Harunjen este unul dintre procurorii care a fost supus unei proceduri disciplinare în legătură cu nimicirea dosarului penal pornit pe faptul decesului tânărului Ion Ţâbuleac, ca urmare a evenimentelor din 7 aprilie 2009, a fost recunoscut culpabil de comiterea abaterii disciplinare pentru „îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor de serviciu”, fiind sancţionat disciplinar cu un „avertisment”. Harunjen a contestat hotărârea Colegiului disciplinar, solicitând anularea acestuia. Astfel, Consiliul Superior al Procurorilor a anulat Hotărârea Colegiului.

Eduard Harunjen, fost şef de la Procuratura anticorupţie, care nu a instrumentat niciun dosar de rezonanţă publică, a fost decorat cu medalia Pentru serviciu impecabil de clasa I.
casa harunjenTotodată, despre Harunjen s-a scris că este mâna dreaptă a procurorului general şi are o locuinţă de milioane. Acesta este proprietarul unei case de locuit cu suprafaţa 66,4 metri pătraţi, estimată de experţii imobiliari la 4,6 milioane de lei.
„Casa am construit-o timp de 13 ani. În 1995, am primit un apartament. În 2000, l-am vândut. Cu acei bani şi cu banii de la nuntă mi-am construit casa”, a explicat Harunjen pentru Ziarul de Gardă.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri