14.4 C
Chișinău
joi, 26 mai, 2022

Echipa Republicii Moldova și-a încheiat evoluția la Jocurile Olimpice de iarnă. Alina Stremous s-a clasat pe locul 30

Must read

Comentarii recente

 Echipa Republicii Moldova și-a încheiat evoluția la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. Ultima reprezentant al țării noastre care evoluat pe pârtiile din capitala chineză a fost biatlonista Alina Stremous. Ea a participat în cursa de mass start, pe distanța de 12,5 kilometri.

Stremous s-a clasat pe locul 30, ultimul, cu o întârziere de 7 minute și 12 secunde față de campioana Justine Brasaiz-Bouchet din Franța. Podiumul a fost completat de încă două sportive din Norvegia. Tiril Eckhoff a cucerit medalia de argint, iar Marte Olsbu Roeiseland a obținut „bronzul”.

„Primul meu mass start nu a fost unul reușit, dar asta înseamnă că este loc de mai bine și următoarele curse olimpice vor fi mai bune. Chiar și așa, sunt mulțumită de calificarea la mass start și de evoluția mea la Olimpiadă. Am făcut tot ce am putut.”, a declarat Alina Stremous, biatlonistă R.Moldova.

La Olimpiada de la Beijing, țara noastră a fost reprezentată de 5 sportivi. Doina Descalui a evoluat la proba sanie, iar Alina Stremous, Alla Ghilenko, Pavel Magazeev și Maxim Makarov – la biatlon. Cel mai bun rezultat l-a obținut tot Stremous, care s-a clasat pe locul 10 la sprint, pe distanța de 7,5 kilometri.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri