-0.6 C
Chișinău
joi, 1 decembrie, 2022

Cei doi Vlazi s-au împăcat.

Must read

Comentarii recente

5EC9FA93-39FA-0B38-E4A7-C88710446239N-a existat nici un război și nu este nevoie de un armistițiu, declară Vlad Plahotniuc. Acum este dispus să-l voteze pe Vlad Filat la funcția de prim-ministru. La rîndul său,  Vlad Filat regretă că a greșit atunci cînd l-a acuzat pe Plahotniuc de acte de corupție și mafiotizare.

 După mai bine de două luni de la ruperea acordului de constituire al AIE 2, cei doi Vlazi își declară regretele în fața presei. „E adevărat, nu am comunicat eficient în cadrul AIE 2. Nu este corect să personalizezi lupta politică, ori să aduci acuzații neprobate. Eu nu mă feresc să-mi recunosc greșelile. Nu este corect să personalizezi lupta politică ori să aduci acuzaţii neprobate. Am făcut şi eu astfel de greşeli, voi avea grijă ca pe viitor să nu le repet”, mărturisește Vlad Filat

Vlad Plahotniuc spune că înțelege descărcarea emoțională a lui Vlad Filat și mai ales că a fost prins în plasa dezinformării. „Nu m-am supărat pe Filat, am fost parteneri de alianță și de cele mai multe ori am colaborat foarte bine. Și vreau să vă spun că Vlad Filat are cîteva calități foarte bune pentru a conduce Guvernul, doar că acestea au fost estompate în ultima perioadă de unele neajunsuri apărute în actul de guvernare și în funcționarea AIE, iar el a preferat să se lupte cu ele singur, în loc să comunice cu noi. De aici au și apărut mai multe momente tensionate”, a declarat Vlad Plahotniuc, într-un interviu pentru unimedia.mdÎn declarația din 13 februarie, Filat menționa:„Astăzi, suntem martorii unei campanii de sacrificare a intereselor statului în numele intereselor unei singure persoane obscure. Această persoană şi-a cumpărat un loc în politică, iar acum vrea să-şi cumpere o ţară. Pentru el astfel de noţiuni ca „statul de drept”, „democraţie”, „integrare europeană”, „bunăstarea cetăţenilor” sînt doar cuvinte fără de sens”.

În urma acestei declarații tăioase, Plahotniuc susține că a încercat să aplaneze situația și nu i-a purtat pică. „Cum era ca eu să mă supăr pe declarațiile lui și să nu mai vreau să discut cu el, să anunț că nu-l votez și în general să încep să mă războiesc cu el? Care era sensul? Aș fi tensionat și mai tare lucrurile. Dimpotrivă, împreună cu colegii din PDM, am insistat pentru dialog, atît cu PLDM, cît și cu PL, am pus pe primul plan soluțiile pentru ieșirea din criza politică”, declară Plahotniuc.

Puțin timp după declarația sa de a părărsi acordul AIE2, Vlad Filat spunea că nu va capitula în fața mafiei. Jurnalistul Vasile Năstase remarcă că astăzi „ este lunea neagră a politicii moldovenești. Așa ceva nu s-a întîmplat de la declararea independenței. Totuși, Vlad Filat a capitulat în fața mafiei”.

Precizăm că, în urma declarațiilor acide, Vlad Plahotniuc declară că este dispus să-l voteze pe Vlad Filat, dar, spune democratul, depinde pînă la urmă ce va hotărî partidul. Amintim că săptămîna trecută, Președintele PDM, Marian Lupu a declarat că poartă discuții constructive cu Vlad Filat.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri