18.3 C
Chișinău
luni, septembrie 20, 2021

După indexare, mai mulţi bătrâni spun că s-au trezit şi mai săraci decât erau

Must read

Comentarii recente

saracieDupă ce le-au fost indexate pensiile cu 10 procente, unii bătrâni spun că s-au trezit peste noapte şi mai săraci decât erau. Asta pentru că cei care au depăşit plafonul de 1500 de lei odată cu majorarea de la 1 aprilie, au fost lipsiţi de o compensaţie de 180 de lei. 

Pensionarii care primesc mai puţin de 1500 de lei, beneficiază lunar de un suport financiar în sumă de 180 de lei. Odată cu indexarea pensiilor cu 10,1 la sută începând cu 1 aprilie, cei care au depăşit plafonul au fost lipsiţi de această compensaţie, iar în rezultat, în loc să le crească veniturile, primesc mai puţin.

Este şi cazul Raisei Vasilachi, care de mai bine de 50 de ani predă limbi străine la Liceul Teoretic Gheorghe Asachi din capitală. Deşi, mulţi ani în urmă a ieşit la pensie, profesoara spune că este nevoită şi acum să muncească pentru a se putea întreţine.

Solicitaţi să comenteze situaţia, reprezentanţii Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei au declarat că instituţia va examina oportunitatea majorării plafonului de 1500 de lei.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri