-0.6 C
Chișinău
marți, 7 februarie, 2023

După criza șoferilor de camion, Marea Britanie se luptă cu o alta: 160.000 de șoferi de taxi au renunțat la această meserie în ultimul an 

Must read

Comentarii recente

După criza șoferilor de camion, Marea Britanie se confruntă cu o alta, a șoferilor de taxi autorizați, după ce mai mult de jumătate dintre cei care lucrau în acest sector s-au retras din cauza pandemiei de COVID-19, scrie Digi24.ro, cu referire la BBC. Potrivit autorităților, circa 160.000 din cei 300.000 de șoferi de taxi au renunțat la această meserie în ultimul an. 

Pe măsură ce autoritățile britanice introduceau măsuri mai strice împotriva coronavirusului, cererea pentru călătoriile cu taxi-ul a scăzut, ceea ce i-a determinat pe mulți dintre șoferii autorizați în această profesie să își caute un alt job, care să nu depindă în așa mare măsură de un eventual lockdown.

Astfel, Marea Britanie a ajuns să se confrunte cu o criză de șoferi de taxi, această lipsă stârnind îngrijorări cu privire la siguranța femeilor, a studenților și a lucrătorilor de noapte care au probleme să ajungă acasă.

„A devenit o problemă de siguranță publică și este vital să o abordăm acum”, spun autoritățile.

Întârzierea în eliberarea de licențe și înmatricularea vehiculelor, precum și controalele medicale și cele de cazier pentru șoferi, au dus la ceea ce Asociația de Închiriere de Mașini Private cu Licență (LPCHA) a numit „o furtună perfectă”.

Șoferii obțin cu greu licența pentru a profesa

Pentru a profesa, un șofer de taxi trebuie să solicite consiliului local o licență, care poate costa până la 600 de lire sterline pe an. De asemenea, șoferii trebuie să obțină un cazier judiciar și un control medical complet, precum și un examen de „cunoștințe” în unele cazuri.

„Aceasta este o problemă națională reală care afectează peste tot”, a spus Steve Wright, președintele LPCHA. „Am primit apeluri de la Inverness, în Scoția, până în Cornwall, de la oameni care spuneau că nu pot angaja șoferi și că nu pot obține permisele suficient de repede”, a declarat acesta pentru BBC.

Șoferii sunt nevoiți să ia doi clienți deodată

Criza este atât de puternică, încât se întâmplă deseori ca șoferii de taxi să ia doi clienți în același timp, ceea ce îi nemulțumește pe mulți. În același timp, patronii barurilor aflate în zone rurale se plâng de faptul că oamenii se gândesc de două ori dacă să le mai calce pragul, știind cât le este de greu să găsească un taxi care să îi ducă înapoi acasă.

În orașele mai mari, deficitul de șoferi a fost mascat pentru o perioadă de servicii de aplicații precum Uber, dar acum oamenii se confruntă cu așteptări mai lungi, curse anulate și suprataxări masive, deoarece șoferii au mai mult de muncă decât pot acoperi în orice moment al zilei.

Ministerul transporturilor intenționează să revizuiască regulile de acordare a licențelor, astfel încât acestea să fie obținute mai ușor, însă consultările în acest sens nu vor avea loc până anul viitor.

Nu numai pandemia, ci și Brexit-ul a lăsat Marea Britanie cu un deficit de muncitori în diferite sectoare, de la transporturi și agricultură, până la servicii bancare și vânzări cu amănuntul. 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri