21.6 C
Chișinău
joi, septembrie 16, 2021

După ce a depus o cerere la PG, familia Davitean se îndoieşte că vinovaţii vor fi pedepsiţi; „Procurorii au format o coaliţie împotriva noastră”

Must read

gaspareanŞantajul asupra familiei Gasparean-Davitean ia amploare, iar procurorii au format o coaliţie pentru a-şi îndreptăţi acţiunile ilegale săvârşite în cazul lui David Davitean. Declaraţiile au fost făcute de fosta soacră a lui Vitalie Proca, Venera Gasparean.

„Şantajul împotriva familiei noastre continuă să se înteţească. Procurorii au format o coaliţie împotriva familiei noastre şi declară tot felul de aberaţii doar pentru a-şi îndreptăţi acţiunile”, a declarat Venera Gasparean în cadrul unei conferinţe de presă.

În context, avocatul familiei Gasparean-Davitean a spus că după ce la Procuratura Generală a fost depusă o cerere prin care se solicită tragerea la răspundere a tuturor persoanelor din anturajul oligarhului Vladimir Plahotniuc implicate în acest caz, printre care şi membrul PD Constantin Botnari, reprezentanţii PG nu întreprind nicio acţiune pentru a pedepsi vinovaţii.

„Deja toţi cunosc motivele reţinerii lui David Davitean. Motivul principal pentru care a fost reţinut David Davitean este faptul că se vrea presiune asupra lui Vitalie Proca. Pe 19 decembrie curent, Venera Gasparean a depus o plângere la Procuratura Generală pe numele lui Eduard Harunjen pentru a-l trage la răspundere pe Constantin Botnari, Radu Cijicenco şi pe celelalte persoane din regimului Plahotniuc implicate în acest dosar. Până acum, nu avem nicio informaţie în legătură cu această cerere”, a spus apărătorul.

„Doamna Venera Gasparean a telefonat mai târziu la Procuratură pentru a afla detalii despre repartizarea sesizării şi i s-a spus să sune mai târziu. Ulterior, Venera Gasparean a aflat că plângerea a fost distribuită secţiei care instrumentează cazul lui David Davitean. Ne îndoim că aceşti oameni vor întreprinde anumite acţiuni pentru a identifica vinovaţii în acest caz”, a adăugat avocatul Alexandru Botnariuc.

Totodată, Venera Gasparean a menţionat că fiul său continuă să fie ţinut în subsolul penitenciarului, iar administraţia închisorii nu acceptă coletele din partea familiei.

Amintim că fosta soţie şi cumnatul lui Vitalie Proca au fost reţinuţi fiind acuzaţi de complicitate la tentativa de asasinare a bancherului rus Gherman Gorbunţov. Ulterior, femeia a fost eliberată, iar bărbatul este deţinut în Penitenciarul nr.13. Familia acuzaţilor spune că reţinerea este o formă de şantaj pusă la cale de secretarul general al Partidului Democrat, Constantin Botnari, pentru ca Vitalie Proca să nu dezvăluie anumite informaţii despre Vladimir Plahotniuc.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri