19.4 C
Chișinău
joi, 11 august, 2022

Duma rusească îi cere conducerii Pervâi Canal să rezilieze contractul cu Plahotniuc: „Se foloseşte de emisiunile de divertisment” // DOC

Must read

Comentarii recente

Duma de Stat a Federaţiei Ruse îi cere conducerii Pervâi Canal să rezilieze contractul încheiat cu Prime, deţinut de oligarhul Vladimir Plahotniuc prin care principalul post de propagandă al Kremlinului este retransmis pe teritoriul Republicii Moldova.

Motivul ar fi legea privind aşa-numita securizare a spaţiului informaţional din Republica Moldova, votată de Parlament şi semnată şeful Legislativului, Andrian Candu, în calitate de preşedinte interimar.

Potrivit şefului Comitetului pentru Afaceri CSI din cadrul Dumei de Stat, Leonid Kalaşnikov, citat de Parlamentskaia Gazeta, Plahotniuc a încheiat un contract cu Pervâi Canal şi doar se foloseşte de emisiunile de divertisment, care sunt populare în Republica Moldova.

Comitetul Dumei de Stat pentru Afaceri CSI consideră că deputaţii ruşi ar trebui să ofere o evaluare a acţiunilor lui Plahotniuc, care are cetăţenia rusă şi împotriva căruia Comitetul de Investigaţii a iniţiat un dosar penal pentru tentativă de omor.

Precizăm că iniţiativa promovată de PD şi votată de Parlament ca măsură împotriva propagandei ruseşti a stârnit controverse atât în rândul deputaţilor, cât şi a experţilor media, în condiţiile în care însuşi şeful acestui partid, oligarhul Vladimir Plahotniuc, retransmite în Republica Moldova principalul post de propagandă al Kremlinului. Experţii media consideră că această lege este o încercare de a împărţi piaţa publicităţii.

Sursa:jurnal.md
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri