4.1 C
Chișinău
vineri, 3 decembrie, 2021

Două partide politice, lipsite de alocaţii de la bugetul de stat pentru o perioadă de şase luni

Must read

Comentarii recente

CEC a aplicat sancţiuni complementare sub formă de lipsire de alocaţii de la bugetul de stat pentru două partide politice.

Membrii Comisiei Electorale au aplicat repetat sancţiunea sub formă de avertisment concurentului electoral Partidul Politic „NOI” pentru neprezentarea raportului privind finanţarea campaniei electorale la alegerile locale noi din 21 noiembrie 2021 sau a informaţiei despre neîncasarea veniturilor şi neefectuarea cheltuielilor pentru perioada de 26-29 octombrie 2021. Mai mult, Comisia a obligat Partidul Politic „NOI” să prezinte, în termen de 24 de ore, raportul privind finanţarea campaniei electorale la alegerile locale noi din 21 noiembrie 2021, sau, după caz, să informeze Comisia despre neîncasarea veniturilor şi neefectuarea cheltuielilor pentru perioada 26-29 octombrie , 30 octombrie – 5 noiembrie 2021 şi 6 – 12 noiembrie 2021 sau despre faptul că nu va deschide la bancă un cont cu menţiunea „Fond electoral”. În acest context, Partidului Politic „NOI” i-a fost aplicată sancţiunea complementară sub formă de lipsire de alocaţii de la bugetul de stat pentru o perioadă de 6 luni.

CEC a aplicat repetat sancţiunea sub formă de avertisment Partidului Politic Partidul Oamenilor Muncii pentru nerespectarea prevederilor ce vizează finanţarea campaniei electorale şi neprezentarea informaţiei despre deschiderea contului bancar cu menţiunea „Fond electoral”. Concurentul a fost obligat să prezinte, în termen de 24 de ore, informaţia despre neîncasarea veniturilor şi neefectuarea cheltuielilor pentru perioada 30 octombrie – 5 noiembrie curent sau despre faptul dacă a deschis un cont la bancă cu menţiunea „Fond electoral”. Şi în cazul acestui partid politic a fost aplicată sancţiunea complementară sub formă de lipsire de alocaţii de la bugetul de stat pentru o perioadă de 6 luni.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri