-0 C
Chișinău
joi, 1 decembrie, 2022

“Două inimi gemene”, Ediția a XI-a

Must read

Comentarii recente

ion-si-doina-aldea-teodoroviciLa Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” se deschide astăzi cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară „Două inimi gemene”. Festivalul se organizează în memoria interpreţilor Doina şi Ion Aldea-Teodorovici și va dura de pe 13 până pe 15 noiembrie.

Potrivit Eugeniei Marin, mama Doinei și directorul executiv al festivalului, în cadrul celor două secţiuni vor concura 17 copii şi 22 maturi. Ei vor interpreta în mod obligatoriu o piesă a compozitorului Ion Aldea-Teodorovici în limba română şi una, la alegere, în limba ţării din care provin. Deținătorul Marelui Premiu va ridica un premiu în valoare de 1000 de euro.

Eugenia Marin spune că „Este îmbucurător faptul că la actuala ediţie a festivalului participă interpreţi din 15 ţări (România, Rusia, Ucraina, Bulgaria, Spania, Letonia ş.a.), iar artişti din Suedia, Anglia, Lituania – pentru prima dată vor fi prezenţi la acest concurs”.

Concertul de gală va avea loc pe 15 noiembrie, la Palatul Naţional „Nicolae Sulac”, în ziua în care Doina Aldea-Teodorovici ar fi împlinit 55 de ani. În recital vor evolua Mihai Trăistariu din România, duetul Cristofor Aldea-Teodorovici şi Tatiana Cerga, acompaniaţi de Orchestra Naţională de Cameră a Republicii Moldova, care va interpreta şi cîteva piese pe muzică de teatru şi film, semnate de compozitorul Ion Aldea-Teodorovici.

Doina şi Ion Aldea-Teodorovici au decedat pe 30 octombrie 1992, în urma unui accident rutier care a avut loc în apropiere de comuna Coşereni, la 49 de kilometri de Bucureşti.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri