18 C
Chișinău
joi, 26 mai, 2022

Două cereri de ridicare a imunității lui Șor, votate unanim. Acestea se referă la falsul în declarații și escrocherie în proporții deosebit de mari

Must read

Comentarii recente

Deputații au examinat cele nouă cereri depuse de procurorul general interimar privind ridicarea imunității parlamentare a lui Ilan Șor, acestea fiind votate astăzi în plenul parlamentului.

Prima cerere privind ridicarea imunității parlamentare a lui Ilan Șor a fost aprobată cu 88 de voturi ale deputaților PAS și BCS.

Prima cerere prezentată de procurorul general interimar se referă la falsul în declarații. Potrivit lui Robu, deținând funcția de primar de Orhei și ulterior de deputat, Șor nu a inclus în declarațiile de avere bunurile imobile ale sale și ale soției. Pentru anii 2016-2019, a tăinuit informația aferentă bunurilor imobile aflate în proprietatea soției sale, inclusiv tranzacțiile de vânzare-cumpărare a bunurilor imobile, realizate în Rusia, dar și conturile bancare pe care le deținea.

Potrivit lui Robu, dacă Șor va fi condamnat în instanță, se va pune sechestru pe bunurile nedeclarate și confiscate în beneficiul statului. Fiind întrebat cum acesta va fi tras la răspundere în contextul în care a fugit din țară, procurorul general a menționat că acesta urmează să fie extrădat.

A doua cerere privind ridicarea imunității parlamentare a lui Ilan Șor se referă la escrocherie în proporții deosebit de mari.

„În 2014, membrii orgaizației criminale conduse de Plahotniuc au decis redistribuirea proprietăților deținute de diferite grupuri criminale pe teritoriul RM. Grupul criminal condus de Platon urma să înstrăineze o parte din bunuri, inclusiv acțiunile deținute la Victoriabank. Urmau să fie utilizate mijloacele sustrase de la BEM, prin metoda creditării de către grupul criminal condus de Șor”, a spus Robu.

Și a doua cerere depusă de procurorul general interimar a trecut cu 87 de voturi.

Amintim că procurorul general interimar, Dumitru Robu, a cerut ridicarea imunității parlamentare a deputatului fugar, Ilan Șor, în vederea reținerii, percheziționării, arestării și trimiterii acestuia în judecată. În solicitarea sa adresată Parlamentului, Dumitru Robu cere anchetarea lui Ilan Șor pe mai multe capete de acuzare.

Este vorba despre escrocherie în proporții deosebit de mari, spălarea banilor în proporții deosebit de mari, crearea sau conducerea unei organizații criminale, delapidarea averii străine și abuzul de putere sau abuzul de serviciu.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri