-1.7 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

Dosarul pe îmbogățire ilicită a fostului deputat PD Constantin Țuțu, trimis în instanță

Must read

Comentarii recente

Cauza penală în privința fostului deputat în Parlamentul Republicii Moldova Constantin Țuțu a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupție.

Anunțul a fost făcut astăzi, de Procuratura Anticorupție. Fostul deputat este acuzat de îmbogățire ilicită și fals în declarații.


Astfel, potrivit rechizitoriul întocmit de către procurorii anticorupție, fostul deputat, fiind persoană cu funcție de demnitate publică, în perioada 2014-2019, a efectuat cheltuieli în sume mai mari decât veniturile realizate în aceiași perioadă, în vederea denaturării informațiilor reale cu privire la veniturile realizate și cheltuielile suportate a inclus în declarația de avere și interese personale pentru anul 2017 și, respectiv, 2018, date false și incomplete, asupra veniturilor obținute.

La moment, în privința învinuitului este aplicată măsura preventivă – obligarea de a nu părăsi țara și măsura asiguratorie – sechestrul asupra bunului imobil și a mijloacelor bănești în limita sumei de 800 000 lei.
Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

La 12 octombrie, Procuratura Anticorupție i-a înaintat învinuirea fostului deputat Constantin Țuțu, fiindu-i incriminate trei capete de acuzare pentru săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită (art.3302 alin.(2) din Codul penal) și două episoade de fals în declarații (art.3521 alin.(2) din Codul penal).

Constantin Țuțu, este vizat în trei dosare penale, două dintre care se află pe masa magistraților, iar unul este la etapa de finalizare. „În scurt timp acesta va fi expediat în judecată”, a declarat, anterior, Procurorul General, Alexandr Stoianoglo.

„În privința domnului Țuțu, anul trecut, a fost expediat un dosar penal pe două capete de acuzații: escrocherie și trafic de influență. Avem încă dosarul în procedura Procuraturii Anticorupție legat cu îmbogățire ilicită și în timpul cel mai apropiat va fi expediat în judecată și avem un dosar pe faptul omorului din 2012, care a avut loc în raionul Orhei, dosarul acesta se află în procedura Curții de Apel”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri