0.2 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Dosarul Direcției 5 a MAI: O nouă ședință de judecată la Judecătoria Buiucani

Must read

Comentarii recente

La Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, astăzi, 19 octombrie, va avea loc a șaptea ședință de judecată în dosarul fostei „Direcții 5” a MAI, în care inculpați sunt președintele FEA Dorin Damir, fostul ministru al Apărării și șef al IGP, Alexandru Pînzari, și fostul șef al Direcției Operațiuni Speciale nr. 5, Valeriu Cojocaru.

Astfel, potrivit portalului instanțelor, ședința de judecată urmează să se desfășoare începând cu ora 14:00, comunică Replicamedia.md.

Începând cu 29 septembrie, atunci când a avut loc prima ședință de judecată pe acest dosar, ședințele au fost contramandate, amânate sau întrerupte din cauza înaintării cererilor de recuzare împotriva judecătorului.

Amintim că PCCOCS anunța că a finalizat, cu suportul operativ al ofițerilor Serviciului de Informații și Securitate, urmărirea penală și au expediat spre examinare în instanța de judecată dosarul penal al fostei „Direcții nr. 5” a MAI.

Ex-ministrul Apărării și fostul șef al Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pînzari, a fost eliberat din penitenciar și plasat în arest la domiciliu la 25 august 2021. Pînzari pledează nevinovat. În aceeași zi, a fost eliberat din arest și un ofițer al Poliției de Frontieră, Ion Cojocaru, reținut în cadrul aceluiași dosar.

În prezent, Dorin Damir și Valeriu Cojocaru se află în arest la Penitenciarul 13 din Chișinău.

Direcția de Misiuni Speciale din cadrul INI a fost desființată în 2019 de către ministrul de Interne de atunci, Andrei Năstase.

Mai multe detalii despre dosarul în care aceștia sunt vizați, puteți afla în articolul – Urmărirea penală pe Dosarul fostei Direcții 5, finalizată. Alexandru Pînzari, Dorin Damir și Valeriu Cojocaru vor apărea pe banca acuzaților.

replicamedia.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri