0.2 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Dosarul „Direcția 5″// Ruslan Verbițchi: „Poliţiştii din R. Moldova ilegal m-au predat să fiu judecat de către un stat străin, am fost înjosit și stresat”

Must read

Comentarii recente

Acțiunile ce vizează înscenarea dosarului privind transportarea ilegală a cartușelor „Kalașnicov” în Ucraina, în urma căruia președinte al Organizației Teritoriale Platforma DA din Chișinău, Ruslan Verbițchi s-a ales cu dosar penal, au fost săvârșite în scopul denigrării imaginii Platformei DA la comanda regimului Plahotniuc, se spune într-un comunicat al partidului.

“La data de 22 august 2018, fiind în într-o deplasare de interes personal în Ucraina, la punctul de trecere a frontierei, postul vamal „Palanca”, la ora 03:00, am fost reţinut de către poliţia de frontieră ucraineană sub pretextul efectuării unui control detaliat al automobilului meu de model Dacia Logan. În timpul controlului, poliţiştii ucraineni erau ghidaţi la telefon unde anume să verifice automobilul. În rezultatul verificărilor, poliţia ucraineană a scos din bara de protecţie spate a automobilul muniţii de luptă, sub formă de cartuşe de calibrul 7,62 mm, 60 unităţi, care sunt utilizate la automatul Kalașnicov,” a declarat Ruslan Verbițchi.

Platforma DA precizează faptul că actualele acțiuni ale procuraturii ar fi fost imposibile dacă fostul ministru de Interne, Andrei Năstase nu ar fi dispus investigarea pretinselor ilegalităţi comise de către mai mulţi angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova și lichidarea ulterioară a Direcției 5 din cadrul acestei instituții.

„La data de 20 august 2019, am adresat o plângere Ministrului Afacerilor Interne – Domnul Andrei Năstase, potrivit căreia am solicitat să fie dispusă investigarea pretinselor ilegalităţi comise de către mai mulţi angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova (Direcţia a V-a), angajaţi ai organelor procuraturii, instanţelor judecătoreşti, cu atragerea lor la răspundere conform legislaţiei în vigoare,” a mai spus Verbițchi.

“Cel mai grav este faptul că, poliţiştii din Republica Moldova mi-au înscenat comiterea unei infracţiuni, ilegal m-au predat să fiu judecat de către un stat străin, mi-au distrus familia, psihologic am fost înjosit, stresat,” a adăugat președintele organizației Teritoriale Platforma DA din Chișinău.

Precizăm că, în octombrie 2021, prin ordonanţa Procurorului General Alexandr Stoianoglo, a fost dispusă efectuarea urmăririi penale de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

Trei angajați ai fostei Direcții nr. 5, printre care și ex-șeful Valeriu Cojocaru sunt învinuiți de înscenarea transportării ilegale a cartușelor „Kalașnicov” în Ucraina, fapt pentru care Ruslan Verbițchi, președinte al Organizației Teritoriale Platforma DA din Chișinău, s-a ales cu dosar penal.

Două persoane se află în arest, în Penitenciarul nr. 13, iar altă persoană, un nou figurant pe dosar, nu a fost reținut deoarece colaborează cu ancheta.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri