9.4 C
Chișinău
sâmbătă, 10 decembrie, 2022

Dosarul coruperii deputaților, pus la cale de Plahotniuc // EXPERȚI

Must read

Comentarii recente

start_1165911Pretinsele tentative de mituire a deputaților reprezintă un scenariu cusut cu ață albă, pus la cale de Vladimir Plahotniuc. Oligarhul încearcă astfel să îndrepte opinia publică împotriva lui Veaceslav Platon, folosind drept paravan pretextul de integrare europeană.

Declarații în acest sens au fost făcute de analiștii politici și liderii de opinie invitați la Cabinetul din Umbră de la Jurnal TV.

„Peste tot se spune că acești deputați au fost cumpărați pentru a compromite integrarea europeană a Republicii Moldova. Deci se vorbește de patriotism. Este o vorbă mai veche că atunci când se vorbește prea mult despre patriotism, undeva se fură. Totul este cusut cu ață albă. Se încearcă astăzi de a redirecționa atenția spre Platon. A apărut un alt subiect, aceasta este tehnica cunoscută foarte bine pusă la cale de strategii care se află în spatele lui Plahotniuc căruia îi fuge pământul de sub picioare. Este un spectacol de prost gust care aduce încă o umbră peste Parlament”, a declarat analistul politic, Valentin Dolganiuc.

„Plahotniuc se află într-o luptă pe viață și pe moarte cu acest Platon. Platon a cumpărat pachete mai mici de cinci procente de la Plahotniuc – 30 la sută din acțiunile Victoriabank. Aici a rămas la conducere Politova, omul lui Plahotniuc. Ulterior, cei care stau în spatele lui Platon din Rusia s-au pomenit că banca se devalorizează. Respectiv au încercat să schimbe conducerea băncii. Banca Națională, însă, la comanda lui Plahotniuc, blochează votul celor cu 5 la sută. Acesta este conflictul, dar nimic nu are cu geopolitica. Acum Plahotniuc încearcă să-l costrângă pe Platon să-i întoarcă acțiunile pe care le-a vândut la prețuri mult mai mici. Scopul acestui dosar cu mituirea deputaților este pur electoral și vine din faptul că alianța a făcut o gravă eroare de calcul atunci când a legat speranțele alegătorilor de parafarea Acordului de Asociere. Ar fi trebuit să lege așteptările oamenilor de semnarea Acordului. Deci pentru oameni ceea ce este legat de integrarea europeană s-a săvârșit atunci la parafare, iar acum nu mai este nimic de făcut. Ei acum în panică caută subiecte de campanie. Să țineți minte că scandalul cu cumpărarea voturilor nu s-a terminat. Deja sunt stabilite locuri în teritoriu unde trebuie să se ducă banii”, a menționat liderul Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu.

„E un scenariu simplist pe care îl dezghioacă un licean de clasa a XII-a. E de râsul găinii toată această istorie. Personal cred că vom avea suficient discernământ și vom ajunge și la semnarea Acordului de Asociere cu UE, pe care să-l ratificăm și în Parlament cu un număr suficient de voturi”, a declarat și deputatul PLR, Ana Guțu, în cadrul unei intervenții telefonice.

„Vânzoleala aceasta cu niște deputați care ba se vând, ba nu se vând clar lucru că este prea teatral”, a spus și directorul Institutului European de Studii Politice, Valeriu Ciubotaru.

„Dacă asistăm la o făcătură, înseamnă că situația este categoric gravă. Asta înseamnă că CNA este implicat în realizarea unei scheme gri, puse la cale de niște oligarhi. Deci instituțiile de stat despre care se spune că sunt subjugate, ele deja sunt parte-componentă. Dacă după două luni dosarul nu este în judecată, după toate probabilitățile, domnule Chetraru, nu serviți acestui stat”, a spus analistul politic Anatol Țăranu, adresându-se șefului CNA.

Urmăriți și alte declarații făcute de invitații Cabinetului din Umbră.

sursa: jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri