-2.3 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Dosar penal pentru procurorul Popenco

Must read

Comentarii recente

start_1024291Avocata Ana Ursachi îi cere procurorului general Corneliu Gurin să pornească urmărirea penală pe numele procurorului Adrian Popenco. Potrivit avocatei, Popenco ar fi inițiat o urmărire penală pe numele ex-procurorului Valentin Cașu, cel care în 2001 a examinat diminuarea activelor Băncii de Economii și a emis ordonanţa de refuz în pornirea procesului penal din lipsa elementelor constitutive ale infracţiunii.

„Pe baza denunţului calomnios al procurorului Adrian Popenco, imputându-li-se darea declaraţiilor mincinoase în cadrul şedinţelor Curţii de Apel Chişinău, Valentin Caşu a fost audiat repetat pe faptul emiterii ordonanţei din 16.10.2001, de către şeful adjunct interimar al Secţiei Conducerii Urmăririi Penale în CCCEC, Ruslan Botnaru, care examina materialul înregistrat pe motiv că Valentin Caşu ar fi făcut declaraţii mincinoase în cadrul şedinţelor de judecată ale Curţii de Apel Chişinău. În calitatea mea de avocat al ex-procurorului Caşu Valentin solicit atragerea la răspundere penală a cet. Adrian Popenco, procuror în Procuratura Anticorupţie, pentru abuz în serviciu, exprimat prin folosirea intenţionată a situaţiei de serviciu în interese personale şi denunţare cu bună ştiinţă falsă despre o infracţiune inexistentă, acţiuni ce au condus la iniţierea urmăririi penale ilegale în privinţa unor ex-procurori, lucrători de onoare ai Procuraturii Generale pentru pretinse declaraţii mincinoase şi fabricarea unui act procesual-penal, tăinuit de însăşi Adrian Popenco”, a declarat Ana Ursachi în cadrul unei conferințe de presă, susținută astăzi.

Avocata adaugă că hărțuirea aceasta, pe care Adrian Popenco a declanșat-o asupra colegilor, a luat o amploare neașteptată din cauza lipsei de acțiune din partea altor procurori, pentru a face lumină în acest caz. Procurorul Popenco nu trebuie să aibă nicio imunitate pentru că se știe că promovează interesele lui Vladimir Plahotniuc. Popenco a comis o crimă care depășește limitele moralității – persecutarea și hărțuirea colegilor săi.

Precizăm că Adrian Popenco a fost acuzat c-ar fi participat la fabricarea unor dosare false și a adus acuzații în cazul Vicol. Mai mult decît atît, prin deciziile sale de procuror a pătat imaginea țării la CEDO. Tot numele lui a contribuit la condamnarea omului de afaceri Viorel Țopa la 8 ani de închisoare.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri