7.2 C
Chișinău
sâmbătă, 4 decembrie, 2021

Dorin Chirtoacă vine cu precizări privind retragerea din politică: Între întrerupere și retragere este diferență?

Must read

Comentarii recente

Dorin Chirtoacă a venit cu unele precizări privitor la anunțul făcut anetior privind renunțaarea la „mandatul de consilier municipal și funcția de președinte al PL”. „Întrerupere și retragere este diferență? Acest cuvânt, chiar dacă nu l-am pronunțat, putea fi folosit, cel mult în felul următor: „se retrage din CMC și de la conducerea PL”, declară acesta.

„Pe data de 26 octombrie, am anunțat următoarele în postarea scrisă:

„…în semn de protest, îmi depun mandatul de consilier municipal, renunț la calitatea de președinte al PL și îmi întrerup astfel activitatea politică, pentru a aștepta în tăcere și demnitate, deznodământul acestei situații penibile. Rămân membru PL și nu renunț la promovarea reîntregirii neamului românesc și a integrării noastre, astfel, în NATO și UE.”

Am spus același lucru în video și am mai adăugat:

„Voi continua, fără funcții, să lupt mai departe pentru idealul Unirii … Eu nu renunț, eu îmi întrerup activitatea politică. În cazul în care va fi din nou susținere, încredere, o chemare, dacă vreți, a dumneavoastră, a cetățenilor, eu am să revin și o sa mă implic din nou”

De unde s-au luat și de ce s-au dat titluri de știri cu: „se retrage din politică”?

Între întrerupere și retragere este diferență?

Acest cuvânt, chiar dacă nu l-am pronunțat, putea fi folosit, cel mult în felul următor: „se retrage din CMC și de la conducerea PL”.

Mulțumesc celor puțini, din presa, care au fost exacți și corecți.

De au manipulat însă ceilalți?

Din lipsa de profesionalism și goana dupa „senzațional”? Din ură? Din aroganță? Din deprinderea de a influența și a da verdicte, în loc de a informa? Din apucăturile de a lovi, pentru propria distracție sau pentru satisfacția patronilor, știind cand nimeni nu le poate face nimic?

Este cunoscut faptul ca oamenii în mare parte citesc numai titlurile. Aici apare „hâtria moldoveneasca primitivă” – nu conteaza conținutul știri, băgăm un titlu care ne convine, titlul rămâne în capul oamenilor, iar dacă vom fi verificati, poftim, conținutul este …din cuvintele persoanei.

Împingem știrea unde ne trebuie nouă, dacă el va dori sa iasă sa se justifice, știrea deja și-a produs efectul, și oricum cine se scuză, se acuză.

Aceasta activitate se numește presă”, scrie Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.


Ion Cebanu, consilier PL, a venit cu un comentariu după anunțul de retragerea a lui Dorin Chirtoacă din politică. „Oare cum ar fi fost dacă Dorin Chirtoacă ar fi procurat gaz din bani publici și prețul l-ar fi ținut în secret sau ar fi zis că tema conferinței nu-i despre Covid și ar fi lăsat jurnaliștii cu ochii în soare… Cred că îl mâncați de viu și cei de azi, și cei de ieri”, a publicat Cebanu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Veronica Herța, membră a fracțiunii Partidului Liberal din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), susține că după plecarea lui Dorin Chirtoacă din politică, „sunt unii care vor bate din palme, pe furiș”, iar „alții a câta oară vor arunca cu noroi”.

Liderul Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, a anunțat că se retrage din politică, asta după ce potrivit lui „autoritățile Republicii Moldova nu au constatat”, că dosarele în care este vizat sunt „politice”. „Am încercat să găsesc energie pentru a merge inainte. Acum 3 săptămâni, însă, am rămas consternat, să văd cum procurorii regimului Plahotniuc – D. Robu, V. Furtună, V. Morari – sunt promovați”, a menționat Chirtoacă într-o scrisoare adresată partenerilor din Europa și SUA.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri