-1.7 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

Dorin Chirtoacă se retrage din politică şi îşi depune mandatul de consilier municipal „în semn de protest”

Must read

Comentarii recente

Liderul Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, a anunţat că pleacă de la conducerea partidului, depune mandatul de consilier municipal şi pune punct activităţii politice. Prin intermediul reţelelor de socializare, politicianul a explicat motivele deciziei sale.Fostul primar general a postat pe pagina de Facebook o scrisoare adresată partenerilor din Europa şi SUA în care s-a arătat revoltat de faptul că până în prezent e terorizat cu dosare penale care au fost deschise pe timpul conducerii lui Vlad Plahotniuc şi de faptul că Dumitru Robu, cel care a creat unul dintre dosarele sale, a ajuns la conducerea Procuraturii Generale. Mai jos ataşăm mesajul fostului lider al PL.

„Este simptomatic faptul ca acei care au fost implicati in furtul miliardului, in atacuri raider si privatizari frauduloase, fie sunt peste hotare unde nu au nicio grija, fie nu sunt anchetati, iar subsemnatul, care am demascat 20 de ani la rand, faradelegi si fraude – sunt sub o ancheta absurda, de aproape 5 ani, cu sechestre aplicate, fara sa fug sau sa ma ascund. Asa arata justitia intro democratie ce se pretinde a fi europeana? Sau trebuie sa inteleg ca nu vrea nimeni sa-si asume nicio raspundere si lucrurile merg pe inertie, toti prefacandu-se a nu vedea absurditatea situatiei sau nici nu-i intereseaza?

Prin urmare, in acest moment, nu vad alta cale decat, ca in semn de protest, sa-mi depun mandatul de consilier municipal, sa renunt la calitatea de presedinte al PL si sa-mi intrerup astfel activitatea politica si publica, pentru a astepta in tacere si demnitate, deznodamantul acestei situatii penibile, fara sa renunt insa la pozitia mea de promovare a reintregirii neamului romanesc si integrarii noastre, astfel, in NATO si UE.

In loc sa aiba loc reabilitarea celor care au suferit de pe urma regimului mafiot, iar calaii, sa fie trasi la raspundere pentru abuzurile comise, ei sunt ridicati la cel mai inalt nivel, fiindu-le spalata imaginea si oferita puterea asupra justitiei.”, a notat politicianul.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri