-1.7 C
Chișinău
duminică, 29 ianuarie, 2023

Doliu pentru Regatul Unit. A murit Margaret Thatcher.

Must read

Comentarii recente

040611-F-5906P-281Astăzi s-a stins din viață fostul prim-ministru al Angliei, Margaret Thatcher. Presa britanică informează că motivul decesului ar fi un atac cerebral.

„Doamna de fier” al Regatului Unit a încetat din viață la 87 de ani. Cel mai longeviv premier a suferit mai multe atacuri de cord în 2002.

Familia lui Thatcher a anunțat că baroneasa a murit în pace. “Cu mare tristeţe, Mark şi Carol Thatcher au anunţat luni dimineaţă că mama lor, baroneasa Thatcher, a murit în urma unui atac cerebral”, a specificat purtătorul de cuvânt al fostului premier, lordul Bell.

Baroneasa Thatcher s-a născut în toamna anului 1925, pe 13 octombrie în familia politicianului Alfred Roberts, deținătorul unui mic magazin și a lui Beatrice Roberts în orașul Grantham din Lincolnshire, în partea de est a Angliei. A fost prima femeie prim-ministru de trei ori consecutiv, în 1979, 1983 și 1987. Thatcher a instituit „reforma de fier”, a introdus legea taxei individuale și a recunoscut necesitatea Marii Britanii de a adera la Uniunea Europeană.

După deces, în holul Camerei Parlamentului va fi pusă statuia din bronz a lui Margaret Thatcher .

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri