-1.7 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

(DOC) Opinie separată// Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spătari: Decizia de a impune pedagogii să achite din buzunarul propriu teste COVID este ilegală

Must read

Comentarii recente

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spătari susține într-un document adresat Federației Sindicale a Educației și Științei că decizia de a impune pedagogii să achite din buzunarul propriu teste COVID este ilegală, deoarece ea este contrară Legii securității și sănătății în muncă. Potrivit acestei legi, cel care are obligația de a suporta cheltuielile pentru asigurarea protecției securității și sănătății lucrătorului este angajatorul.

În documentul semnat de ministrul Spătari se menționează că, ”potrivit legii, mijloacele financiare cheltuite de către angajator pentru realizarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă sunt deductibile și nu vor comporta, în nicio situație, obligații financiare din partea lucrătorilor. Angajatorul are obligația de a asigura realizarea acțiunile cu privire la securitate, igienă și sănătate în muncă, fără a solicita salariatului să suporte careva cheltuieli pecuniare”.

Președintele FSEȘ, Ghenadie Dodos a precizat că federația s-a adresat primului ministru, dar a salutat reacția ministrului Marcel Spătaru.

”Răspunsul ar trebui să vină de la Guvern, și să conțină renunțarea de la obligativitatea ilegală a achitării testelor din contul salariaților. Mai așteptăm”, a menționat președintele FSEȘ.


- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri