-2.8 C
Chișinău
marți, 6 decembrie, 2022

Discuţii la Bruxelles privind suspendarea RM din sistemul Carte Verde; Când vom afla decizia finală

Must read

Comentarii recente

cartea verdeComitetul de Monitorizare al Sistemului Carte Verde de la Bruxelles s-a întrunit astăzi în şedinţă pentru a evalua planul de acţiuni elaborat de autorităţile de la Chişinău pentru soluţionarea crizei de pe piaţa asigurărilor auto. 

Asta după ce Consiliul Birourilor de la Bruxelles a solicitat Republicii Moldova informaţii despre măsurile urgente pe care intenţionează să le întreprindă în acest sens.

În urma discuţiilor de astăzi, Comitetul de Monitorizare urmează să facă recomandări Comitetului de Conducere al Sistemului Carte Verde, care va decide, cel mai probabil, la începutul lunii septembrie, dacă păstrează în vigoare sau amână hotărârea de a suspenda ţara noastră din sistemul internaţional de asigurări începând cu 1 octombrie.

„Comitetul de monitorizare care s-a întrunit astăzi a analizat informaţia care am prezentat-o şi rămâne să facă propunere către comitetul de management. Comitetul de management, la rândul său, urmează să se întrunească pe parcursul a două-trei săptămâni şi să decidă dacă rămâne a fi aplicată decizia Asambleii Generale de suspendare a Moldovei din 1 octombrie sau dacă acest termen mai poate fi schimbat pentru o altă dată ulterioară”, a declarat, pentru Jurnal, vicepreşedintele CNPF, Nina Dosca.

Precizăm că, acum două luni, Adunarea generală a membrilor Consiliului Birourilor „Carte Verde” a decis să sancţioneze ţara noastră prin suspendarea dreptului de a vinde Carte Verde.

Penalitatea a survenit ca urmare a fraudelor înregistrate în sistemul de asigurări din Moldova, dar şi din cauză că BNAA a depus cu întârziere garanţia externă de 4,2 milioane de euro. Acum câteva luni, Biroul local a ajuns în imposibilitate de plată în urma unor tranzacţii dubioase care au generat prejudicii de 25 de milioane de lei. Delapidările sunt investigate de Centrul Naţional Anticorupţie şi Procuratura Generală.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri