2.2 C
Chișinău
luni, 27 martie, 2023

Discursul complet al lui Streleţ înainte de a fi demis: „Am ştiut ce va urma după ce sâmbătă nu i-am răspuns la telefon lui Plahotniuc”

Must read

Comentarii recente

valeriu streletValeriu Streleţ afirmă că era pregătit pentru ceea ce se va întâmpla astăzi în Parlament şi asta pentru că acum câteva zile a fost telefonat de oligarhul Vladimir Plahotniuc, dar nu i-a răspuns la telefon, după care a urmat un şir sincronizat de evenimente.

„Era de aşteptat ceea ce aveau de spus socialiştii, comuniştii, în calitatea lor de opozanţi. Iată ceea ce au spus democraţii este cu adevărat important. Ceea ce spus domnul Lupu despre încredere, respect şi alte enunţuri. Mie mi-a devenit clară evoluţia evenimentelor încă sămbătă, atunci când nu i-am răspuns la telefon domnului Plahotniuc. I-am transmis prin domnul Candu să-i spună. Pentru mine el este o persoană privată, nu mai este nici deputat, nici prim-vicepreşedinte de partid. Am înţeles că se va declanşa un proces, că nu se va admite o situaţie ca cineva să iasă din ceea ce a fost construit cu multă migală timp de ani de zile. Pe data de 19 a urmat o ieşire sincronizată, la rampă în Parlament. Am vorbit atunci despre păpuşar. Dacă s-a simţit cineva vizat, îl priveşte. Se putea presupune că păpuşar e cel la care Dodon circulă întruna la Moscova. Urmând această logică a evenimentelor, vă declar că sunt extrem de îngrijorat de soarta RM”, a spus Valeriu Streleţ, în cadrul ultimului său discurs înainte de a fi demis.

Ex-premierul s-a referit şi la acuzaţiile privind legătura cu Platforma Civică Demnitate şi Adevăr.

„Este fals şi minciună că aş fi eu sau Filat în spatele acestor activităţi. Dar ce este rău în cererea oamenilor, a protestatarilor care au ieşit în stradă nu de dragul apelului platformei DA, ci din cauza problemelor. Votul de astăzi din parlament este un test important pentru parcursul european al ţării noastre. Astăzi se vor decide multe lucruri”, a adăugat Streleţ.

„Sunteţi captivii unui singur om”, a conchis premierul, adresându-se parlamentarilor.
Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri