19.4 C
Chișinău
joi, 11 august, 2022

Directorul Teatrului „Licurici” a încetat din viață

Must read

Comentarii recente

TitusJucovTitus Jucov a plecat din lumea celor vii. Directorul Teatrului de Păpuși „Licurici” a murit aseară din cauza unei intoxicații alimentare. Tragedia s-a produs atunci cînd reveneau la Chișinău dintr-un turneu din Turcia.

Trupa Teatrului Republican de Păpuși, formată din opt actori, însoțiți de Titus Jucov, se întorceau de la Festivalul Internațional de Păpuși „Bursa Karagoz” din orașul turcesc Bursa, care s-a desfășurat în perioada 11-16 noiembrie. Menționăm că o parte a spectacolului „Surioara Alionușka și frățiorul Ivanușka”, prezentat la festival, a fost tradus în limba turcă.

Maestrul a fost transportat de urgență la spitalul raional din Cahul. Potrivit medicului-șef, ultimul diagnostic a fost pancrenicroză acută și hemoragie gastrointestinală acută. Titus Jucov a decedat aseară, în jurul orei 21:00.

Ministrul culturii, Monica Babuc regretă moartea omului de artă. „E o veste foarte tristă, dramatică. E ceva impresionant ce a făcut Titus Jucov pentru familia mea, pentru fiica mea. A mers de mână cu ea la toate spectacolele regizate la Teatrul Lucurici. Aveam impresia că era un magician, am avut foarte multe cazuri când mă surprindeam cu lacrimi pe obraz. A fost un adevărat magician al teatrului de marionete. Regret profund această veste şocantă. Nu ştiu dacă se poate naşte un al doilea Titus Jucov, ca el s-ar putea să nu mai fie nimeni şi regretele mele sunt profunde”.

Colegul de teatru, Arcadie Strungaru mărturisește că totul s-a întîmplat atît de spontan, încît n-a reușit să realizeze nimic. „A fost cel mai frumos turneu, am stat seară de seară, în jurul lui, ne-a povestit viaţa lui, poveştile frumoase, aşa cum ştie el. Imediat după ce am trecut vama, ne-a spus că se simte rău. În Turcia ne-am aflat de pe 11 noiembrie şi pe 16 noiembrie dimineaţa ne-am pornit din Bursa şi ajunşi în Istanbul am petrecut toată ziua, de dimineaţă până seara. Mâncarea la turci e mai picantă, am avut şi eu o criză de pancreas acolo, dar am luat nişte pastile şi s-a calmat situaţia. Dar domnul Jucov nu s-a plâns. Am dormit în microbuz toată noaptea şi doar dimineaţa am ajuns în România”, a povestit Arcadie Strungaru.

Regizorul Sergiu Prodan are impresia că Titus Jucov și-a regizat propria moarte – ca un adevărat artist, printre colegii săi.

Titus Jucov s-a născut la 28 septembrie 1950 în raionul Glodeni. După absolvirea Facultății de Regie al Institutului de Stat al Culturii din Moscova, a activat în calitate de actor şi regizor la Teatrul Republican de Păpuşi. A debutat la Teatrul Național de Stat din Bălți cu spectacolul de licență „Tribunalul”.

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri