-0 C
Chișinău
sâmbătă, 4 februarie, 2023

Directorul interimar al Agenției Monumentelor, Ion Ștefăniță, acuză presiuni din partea guvernării și amenință cu greva foamei

Must read

Comentarii recente

Directorul interimar al Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, Ion Ștefăniță, acuză presiuni asupra Agenției și asupra persoanei sale și spune că, dacă acestea nu vor înceta, va intra în greva foamei, direct în biroul de serviciu. Contactat de IPN, Ion Ștefăniță a declarat că presiunile vin din partea actorilor ierarhic superiori, în concret Ministerul Culturii și ex-ministra Liliana Nicolaescu Onofrei. Scopul final ar acestor presiuni ar fi revocarea sa din funcție.

Ion Ștefăniță a menționat că unul din motivele presiunilor este modalitatea în care votează în Consiliul Național al Monumentelor Istorice. Un motiv personal al fi demiterea fiului ex-ministrei pentru „atitudine iresponsabilă față de lucrul pe care-l avea”. Ștefăniță spune că a primit mesaje în privat de la Liliana Nicolaescu Onofrei pe care le califică ca o presiune împotriva Consiliului Național al Monumentelor Istorice.

Directorul interimar al Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor a spus că a rugat misiunile diplomatice să monitorizeze activitatea Consiliului, iar pe 28 octombrie a avut o întrevedere și cu un consilier din cadrul Ambasadei Franței în Republica Moldova, unde a discutat despre lipsa comunicării oficiale cu Ministerul Culturii și despre comunicarea neoficială cu ex-ministra Liliana Nicolaescu Onofrei. El mai spune că sunt trei luni de blocaj în procesul de coordonare a actelor permisive pentru construcții și amenajări, deoarece până acum nu s-a ales o nouă componență a Consiliului, după ce precedenta a fost descompusă în luna august.

Ion Ștefăniță a adăugat că nu se ține de funcție. Fie va depune cerere de demisie, fie va fi lăsat să muncească în continuare la cel mai înalt nivel.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri