27.7 C
Chișinău
joi, 11 august, 2022

Directorul general Termoelectrica, Veaceslav Eni, învinuit că s-ar fi îmbogățit ilegal, anunță că pleacă din funcție

Must read

Comentarii recente

Directorul general Termoelectrica, Veaceslav Eni, învinuit că s-ar fi îmbogățit ilegal și audiat de procurori, săptămâna trecută, anunță că își încheie mandatul din data de 1 decembrie curent. Acesta a deținut funcția respectivă timp de 6 ani, fiind la al treilea mandat consecutiv.

În comunicatul remis presei, Veaceslav Eni se laudă cu mai multe reușite: „În această perioadă, în premieră pentru sectorul termoenergetic național, întreprinderea a implementat un șir de proiecte de succes, recunoscute drept exemple de bune practici, atât în țară, cât și peste hotare. Spre exemplu, Proiectul Îmbunătățirea Eficienței Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică din mun. Chișinău, implementat de Termoelectrica S.A. în perioada 2015 -2020, cu susținerea Băncii Mondiale și Guvernul Suediei, a fost desemnat drept unul dintre cele mai remarcabile proiecte din portofoliul pentru sectorul energetic implementat de Banca Mondială în toată Europa de Est și Asia Centrală, fiind implementat în timp record, înainte de termenul stabilit”.

Totodată, Eni susține că s-a reușit „stoparea acumulării datoriilor noi față de Moldovagaz, achitând la zi consumul de gaze naturale, dar și achitarea datoriei istorice față de Moldovagaz din 2 880,5 mil. cu 905,50 milioane lei”.

Amintim că acum câteva zile, Procuratura Anticorupție a anunțat că directorul general al SA „Termoelectrica”, Veaceslav Eni a fost recunoscut în calitate de bănuit în cadrul unei cauze penale pornită pe faptul îmbogățirii ilicite. Procurorii au anunțat că în cadrul urmăririi penale, au fost acumulate probe din care rezultă o bănuială rezonabilă că în perioada 2015-noiembrie 2021, cheltuielile bănuitului, personal și prin intermediul unor terți au depășit veniturile înregistrate, cu 3 849 796 de lei.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri