-3.8 C
Chișinău
vineri, 3 februarie, 2023

Directorul general al Societății pe Acțiuni „Metalferos” Igor Cujba și-a anunțat demisia

Must read

Comentarii recente

Directorul general al Societății pe Acțiuni „Metalferos” Igor Cujba a depus cerere de demisie, anunță responsabilii din cadrul „Metalferos” într-un comunicat de presă.

În comunicatul respectiv Igor Cujba a anunțat despre plecarea sa din funcția de director și a enumerat principalele realizări pe care le-e înregistrat în perioada în care s-a aflat în fruntea companiei.

În 2019, Igor Cușba a fost numit în calitate de director general al companiei „Metalferos”, principalul colector și exportator de metale feroase și neferoase din R. Moldova, în urma unui concurs. Anterior, Cujba a fost șef al comisariatului general de Poliție al municipiului Chișinău, sectorul Buiucani, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Igor Cujba menționează că a activat în sectorul privat din România, unde a ocupat funcții de administrator, director executiv și director comercial.

Amintim că anterior, mai mulți politicieni au declarat că Metalferos a fost controlată de către fostul lider al PD Vladimir Plahotniuc.

În 2020, Ziarul de Gardă a scris că Vladimir Plahotniuc, fostul președinte al Partidului Democrat din Moldova, anunțat în căutare de organele de drept de la Chișinău, a avut drept de semnătură sau a fost beneficiar la cel puțin trei companii care au profitat în ultimii ani, direct sau indirect, de zeci de milioane de dolari de pe urma unor contracte cu Metalferos, societate pe acțiuni în care statul deține pachetul majoritar. Publicația mai scria că banii intrau în conturile companiilor afiliate lui Plahotniuc, inclusiv în perioada când acesta deținea funcții publice, doar că nici banii, nici firmele nu se regăseau în declarațiile de avere și interese ale fostului politician.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri