-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Directorul general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor, Anatolie Zagorodnâi, și-a depus cererea de demisie

Must read

Comentarii recente

Anatolie Zagorodnâi și-a dat demisia de la șefia Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor. Anunțul a foct făcut de deputatul PAS Dumitru Alaiba, care a menționat anterior:

„Anatolie Zagorodnâi a fost numit în februarie 2019 la Agenția Națională de Soluționare a Contestațiilor (instituția ce asigură un proces echitabil al achizițiilor) fără a corespunde cerințelor legale (nu are trei ani de experiență în achiziții publice). A fost numit contrar legii. Asta înseamnă că statul a îngrădit accesul la această funcție altor persoane care ar fi corespuns cerințelor legale.”

Agenția Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor a fost creată în conformitate cu legea nr. 131 din 3 iulie 2015 privind achizițiile publice fiind o autoritate publică autonomă şi independentă faţă de alte autorităţi publice, faţă de persoane fizice şi juridice, care examinează contestaţiile formulate în cadrul procedurilor de achiziţie publică. 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri